Νέα ασφαλιστική στην Γερμανία για την διασφάλιση πελατών από το Brexit

της Ελενας Ερμείδου

Διαπραγματευτικές συζητήσεις διεξάγονται μεταξύ της Markel Corporation (NYSE: MKL) και της  BaFin, -η Εποπτική Αρχή Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων στην Γερμανία για την σύσταση  ασφαλιστικής εταιρείας στην Γερμανία, η οποία θα διασφαλίζει τα συμφέροντα των πελατών των 27 χωρών της ΕΕ ανεξάρτητα από έκβαση των συζητήσεων για το Brexit.

H έγκριση ίδρυσης τελεί υπό την αίρεση της BaFin με την έναρξη της λειτουργίας της να προγραμματίζεται εντός του πρώτου, εξαμήνου του 2018, και σε καμία περίπτωση αργότερα της λήξης των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

H Markel, μέσω της θυγατρικής της Markel International, γράφει δουλειές παγκοσμίως από τις εδρεύουσες στο Λονδίνο πλατφόρμες της, και μέσω των γραφείων της. Από το 2012, η Markel International επιχειρεί  στην Γερμανία μέσω του γραφείου της στο Μόναχο, όπου και νέα εταιρεία σχεδιάζεται να λειτουργήσει.

Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων της Markel International τονίζει ο William Stovin, Πρόεδρος της Markel International. “Η Markel αναφέρει θα συνεχίσει να γράφει δουλειές μέσω του Συνδικάτου των Lloyds, χτίζοντας παράλληλα ισχυρές βάσεις για τις διεθνείς της επιχειρήσεις. Η ίδρυση νέας εταιρείας στην Γερμανία αποτελεί ένα μέσο για να ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων στην Ευρώπη”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*