back to top
22.2 C
Athens
Τρίτη 22 Απριλίου 2025

Δημοσιεύτηκε ο Απολογισμός Εταιρικής Ευθύνης 2015 του ομίλου Novartis

Στις αρχές του G4 των διεθνών προτύπων, προχωρώντας σε επίπεδο «comprehensive», βασίζεται ο νέος Απολογισμός Εταιρικής Ευθύνης της Novartis, γεγονός που την καθιστά πρωτοπόρο στον χώρο της υγείας. Παράλληλα, αυτή η έκδοση συμπίπτει χρονικά με τον Ετήσιο Απολογισμό της Novartis, προσφέροντας έτσι μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τις επιδόσεις της εταιρείας.

Ο Απολογισμός Εταιρικής Ευθύνης 2015 είναι προϊόν ανάλυσης των θεμάτων που ορίζουν και επηρεάζουν την κρίση και τις αποφάσεις των εξωτερικών και εσωτερικών ενδιαφερομένων μερών της Novartis και επιδρούν σε αυτά και στην ευρύτερη κοινωνία, στον τρόπο με τον οποίο επιχειρεί και στις επιδόσεις της. Αποτυπώνει, επίσης, τον τρόπο με τον οποίο ο όμιλος διαχειρίζεται τα θέματα εταιρικής ευθύνης και τα πρότυπα που χρησιμοποιεί για να διευρύνει την πρόσβαση στη φροντίδα υγείας για περισσότερους ανθρώπους παγκοσμίως.

- Advertisement -

Ο Απολογισμός Εταιρικής Ευθύνης 2015 επισημαίνει τις εξής ενέργειες του ομίλου:

  • Εγκαινίασε το πρόγραμμα Novartis Access, που περιλαμβάνει ένα χαρτοφυλάκιο με 15 φάρμακα για την αντιμετώπιση των συχνότερων μη μεταδοτικών νόσων σε χώρες με χαμηλά εισοδήματα με κόστος 1 δολάριο ΗΠΑ ανά θεραπεία τον μήνα.
  • Παρείχε φάρμακα σε 66 εκατομμύρια ασθενείς μέσα από προγράμματα πρόσβασης.
  • Βοήθησε 7,6 εκατομμύρια ανθρώπους μέσα από κοινωνικές δράσεις σε Ινδία, Κένυα, Βιετνάμ και Ινδονησία.
  • Εγκαινίασε ένα νέο ευρύ πρόγραμμα σε όλο τον όμιλο ώστε να διασφαλίσει ότι ο κώδικας επιχειρηματικής δεοντολογίας ακολουθείται σε όλες τις επιχειρηματικές πρακτικές.
  • Εκπαίδευσε περισσότερους από 110.000 συνεργάτες στον Κώδικα Συμπεριφοράς της εταιρείας.
  • Έθεσε έναν νέο εταιρικό στόχο για το 2030 σχετικά με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, με 30% μείωση στις εκπομπές αερίων παγκοσμίως μέχρι το 2020 σε σύγκριση με το 2010.
  • Διακρίθηκε σε βασικούς δείκτες της εταιρικής ευθύνης, όπως ο Dow Jones Sustainability Index και ο FTSE4Good, και πιο πρόσφατα ξεχώρισε ανάμεσα στις 100 πιο βιώσιμες επιχειρήσεις παγκοσμίως στο World Index by Corporate Knights.

Διαβάστε τον Απολογισμό Εταιρικής Ευθύνης 2015 του ομίλου Novartis:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αποκλειστικό Virus: Διώξεις σε 230 γιατρούς για μίζες 5 εκατ. από τη Novartis

Ποινική δίωξη σε βάρος 230 γιατρών για μίζες ύψους 5 εκατ. ευρώ από τη Novartis έχει ασκήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Νικολόπουλος: Μην ξεχνάμε ότι «τα δίνουν» κι άλλες εταιρείες!

Για χρηματισμό γιατρών και από άλλες φαρμακευτικές εταιρείες πέραν της Novartis, καθώς και αδιαφάνεια στην τιμολόγηση φαρμάκων, κάνει λόγο ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής

H Βουλή τοποθετείται για την υπόθεση Novartis

Με μυστική ψηφοφορία σε 10 κάλπες, όσα και τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία - Παρακολουθήστε ζωντανά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας

Κλείνει η Βουλή τον φάκελο Novartis

Το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ότι η Βουλή είναι αναρμόδια για τη διερεύνηση της υπόθεσης, αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια εντός 15νθημέρου

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

NN Social Innovation Startup Award 2025

Ο διαγωνισμός που επιβραβεύει την κοινωνική καινοτομία, ξεκίνησε για 2η συνεχή χρονιά. H NN, πιστεύει στους ανθρώπους που οραματίζονται

Ποιος είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του R. Gauci;

Το επόμενο βήμα στην καριέρα του έκανε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Robert Gauci.

Το Ε.Ε.Α. δίπλα στη «Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού Αγία Άννα» και στο «Ίδρυμα Δωρεάς Μ. Κόκκορη»

Στιγμές αγάπης και χαράς μαζί με λαμπάδες και πασχαλινά δώρα προσέφερε η Διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών σε

Syndea: Μια λαμπάδα, ένα χαμόγελο!

Με αίσθημα ευθύνης και προσφοράς, στη Syndea φέτος το Πάσχα, στηρίζουμε το σπουδαίο έργο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

SCOR, AXA XL, Marsh: Στηρίζουν την ενεργειακή μετάβαση μέσω ενός mega-ναυτιλιακού project

Οι SCOR, AXA XL και Marsh ένωσαν τις δυνάμεις τους και την τεχνογνωσία τους για να υποστηρίξουν την ενεργειακή μετάβαση

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Επιβεβλημένα τα μέτρα στήριξης, αναμένουμε όμως δράσεις και για τις ΜμΕ

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός είναι σίγουρα θετικά καθώς στηρίζουν πολίτες που δυσκολεύονται πολύ στην καθημερινότητα τους.

Κ. Π. Βοτσαρίδης: «Με τη θέσπιση και εφαρμογή της Πολιτικής Πολυμορφίας, η εταιρεία εστιάζει στην ενίσχυση της απασχόλησης γυναικών και νέων»

«Η INTERLIFE αναγνωρίζει την αξία της δημιουργίας και της αποτελεσματικής κάλυψης νέων θέσεων εργασίας, στοχεύοντας στην προσέλκυση

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 25 Απριλίου

Συνολικά 1.253.742.257,83 ευρώ θα καταβληθούν σε 2.530.742 δικαιούχους από σήμερα 22 Απριλίου έως τις 25 Απριλίου 2025 στο πλαίσιο

NN Social Innovation Startup Award 2025

Ο διαγωνισμός που επιβραβεύει την κοινωνική καινοτομία, ξεκίνησε για 2η συνεχή χρονιά. H NN, πιστεύει στους ανθρώπους που οραματίζονται