back to top
10.4 C
Athens
Τετάρτη Ιανουάριος 22 2025

Grenfell Tower: «Υπερβολικές οι εκτιμήσεις για ασφαλισμένες ζημίες 1 δισ. δολ»

Υπερβολικές κρίνει εμμέσως πλην σαφώς τις εκτιμήσεις ότι οι ασφαλισμένες ζημίες που συνδέονται με την πυρκαγιά στον Grenfell Tower του Λονδίνου (όπου 79 άτομα έχασαν τη ζωή τους) η νορβηγική ασφαλιστική Protector Forsikring που είχε ασφαλίσει το κτίριο.

“Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι τώρα, οι καταστροφές υπερβαίνουν τα 20 εκατ. στερλίνες (22,7 εκατ. δολάρια), δήλωσε ο Sverre Bjerkeli, εκτελεστικός διευθυντής της Protector Forsikring. “Γι’ αυτά ακρβώς τα γεγονότα υπάρχει η ασφάλιση και θα διασφαλίοσυμε ότι η διαχείριση των αιτήσεων αποζημίωσης και η διεκπεραίωσή τους θα γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”, πρόσθεσε.

- Advertisement -

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου, ο ασφαλιστικός λογαριασμός της πυρκαγιάς στον Grenfell Tower θα μπορούσε να φτάσει το 1 δισ. δολ. Ομως, ο κ Bjerkell υποστήριξε ότι ένα τέτοιο ποσό “θα ξεπερνούσε κατά πολύ το χειρότερο από τα χειρότερα σενάρια της εταιρίας”. Παράγοντας της λονδρέζικης ασφαλιστικής αγοράς που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του δήλωσε ότι “θα ήμουν πολύ προσεκτικός με τους αριθμούς που κυκλοφορούν”, γιατί είναι πολύ νωρίς για αξιόπιστους υπολογισμούς των ασφαλισμένων ζημιών σε αυτή τη φάση της διαδικασίας.

Η Protector Forsikring ανακοίνωσε ότι έχει ήδη συγκροτήσει ομάδα αποτελούμενη απο στελέχη στη Βρετανία και τη Νορβηγία, προσθέτοντας ότι “Η Munich Re, μια από τις μεγαλύτερες αντασφαλιστικές εταιρείες του κόσμου μας προσφέρει την τεχνογνωσία της”. Ο γερμανικός αντασφαλιστικός κολοσσός αρνήθηκε να προβεί σε σχόλια, σημειώνοντας μόνο ότι είναι όντως μια από τις αντασφαλιστικές που εμπλέκονται στην πυρκαγιά του Grenfell Tower.

- Advertisement -

Σημειώνεται τέλος ότι οι επιζώντες της πυρκαγιάς θα μεταστεγαστούν πριν το τέλος του Αυγούστου, καθώς 68 πλήρως επιπλωμένα διαμερίσματα θα προσφερθούν από την St. Edward -μια κοινοπραξία μεταξύ της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Berkeley Group και της βρετανικής ασφαλιστικής Prudential.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ασφαλιστικές: Δουλειά, εμπιστοσύνη ή greenwashing;

Δεν υπάρχει κάτι άλλο από πράσινο στην ζωή μας;

Ασφαλιστικές: Που οδηγούν τα επόμενα βήματα

Από την αρχή του έτους αποχώρησαν από την Συμμαχία NZIA του ΟΗΕ για την προστασία του κλίματος οι: Munich Re, Hannover Re, Zurich, και τελευταία η Swiss Re, η μία μετά την άλλην ασφαλιστική.

Moody’s: Οι προοπτικές της αγοράς ασφάλισης στον κυβερνοχώρο

Παρά τον ταχύτατο ρυθμό ανάπτυξής της, η αγορά ασφάλισης στον κυβερνοχώρο δεν είναι ακόμη ώριμη. Υφίστανται σημαντικές διαφορές στη γλώσσα του συμβολαίου, τους όρους και τις προϋποθέσεις σε ολόκληρο τον κλάδο

Fitch: Κορυφώνονται τα περιθώρια κέρδους των αντασφαλιστών

Στις πρώτες 3 θέσεις παγκοσμίως, Munich Re, Swiss Re, Hannover Re, 4η η SCOR το πρώτο 6μηνο του 2024.  

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

40 δις δολάρια το κόστος των πυρκαγιών στο L.A.

Στα 40 δις δολάρια ανέρχεται  το κόστος των πυρκαγιών στο Λος Αντζελες, σύμφωνα με αναλυτές της Keefe Bruyette & Woods.

Οδηγός για ψηφιακή κάρτα εργασίας

Για πρώτη φορά, καταγράφεται ψηφιακά όλο το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που ρυθμίζει την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

Ο Βαγγέλης Μπακάλης Τεχνικός Διευθυντής P&C και Marine στην Howden Hellas

Η Howden Hellas, ο μεγαλύτερος μεσίτης ασφαλίσεων στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ανακοινώνει με χαρά την ένταξη του Βαγγέλη Μπακάλη

Nέο ΔΣ στην ΕΑΔΕ, με πρόεδρο την κα Δήμητρα – Ιωάννα Λύχρου

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε την 14 η Ιανουαρίου 2025 για την ΕΑΔΕ, κατά την τακτική προγραμματισμένη συνεδρίαση των Μελών της.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Interlife Ασφαλιστική στις 30 εισηγμένες που ξεχώρισε η RSM Ελλάδος

Τις 30 ελληνικές εισηγμένες εταιρείες που διοικούνται από Διοικητικά Συμβούλια τα οποία χαρακτηρίζονται από τη μεγαλύτερη ποικιλομορφία

40 δις δολάρια το κόστος των πυρκαγιών στο L.A.

Στα 40 δις δολάρια ανέρχεται  το κόστος των πυρκαγιών στο Λος Αντζελες, σύμφωνα με αναλυτές της Keefe Bruyette & Woods.

Οδηγός για ψηφιακή κάρτα εργασίας

Για πρώτη φορά, καταγράφεται ψηφιακά όλο το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που ρυθμίζει την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

«Πονοκέφαλος» για επιχειρήσεις και οργανισμούς οι επιθέσεις DDOS

Ολοένα και πιο συχνή απειλή για επιχειρήσεις και οργανισμούς αποτελούν οι κατανεμημένες επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας (DDoS/Distributed Denial-of-Service).

Η Carglass® συμμετέχει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης The Green City

Η Carglass®, κορυφαία εταιρεία στον τομέα επισκευής και αντικατάστασης κρυστάλλων οχημάτων καθώς και στην παραμετροποίηση συστημάτων ADAS