Έναν ξεχωριστό ιστορικό-φιλοσοφικό περίπατο στον Λόφο των Νυμφών στην Ακρόπολη πραγματοποίησε την Κυριακή 23 Νοεμβρίου o Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων του Ομίλου ERGO στην Ελλάδα.
Εισηγητής του περιπάτου ήταν ο Δρ Αλέξανδρος Σχισμένος, ενώ θέμα του η ιστορία της δημοκρατίας και της φιλοσοφίας στον δημόσιο χώρο της αρχαίας Αθήνας.
Ξεκινώντας από τον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας στο Θησείο, οι περιηγητές ακολούθησαν την αρχαία διαδρομή προς την Πνύκα, τον τόπο όπου η δημοκρατία ασκούνταν στην πράξη από την Εκκλησία του Δήμου. Βάδισαν στα μονοπάτια όπου οι Σοφιστές δίδασκαν τη τέχνη του λόγου και κατέληξαν στις Φυλακές Σωκράτους, όπου κορυφώθηκε η τραγωδία του κλασικού φιλοσόφου.

Στην ανακοίνωσή του το ΔΣ του Συλλόγου εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλες και όλους που συμμετείχαν «στη ζωντανή συζήτηση και στην όμορφη διαδρομή».













