back to top
14.4 C
Athens
Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2026

EIAΣ: Σεμινάριο CYBER RISK INSURANCE

σε περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης, κατά την επιλογή σας 

Τρίτη και Πέμπτη, 6 και 8 Ιουνίου 2023, 16:00 – 19:20 

- Advertisement -

 Περιγραφή και Θεματολογία

Όλοι ζούμε και εργαζόμαστε, πλέον, στην ψηφιακή εποχή και έχουμε αντιληφθεί, στο σύνολο των διαστάσεών τους, τις επιδράσεις και τις εφαρμογές της ψηφιακής επανάστασης στο περιβάλλον μας, προσωπικό, οικογενειακό, κοινωνικό, οικονομικό και εργασιακό. Οι διαστάσεις αυτές και οι εφαρμογές είναι θετικές, επιτρέπουν άμεση πρόσβαση σε υψηλή τεχνογνωσία, βελτιώνουν αισθητά την παραγωγικότητά μας, καλυτερεύουν ακόμη πιο πολύ τους εργασιακούς μας ορίζοντες και διαμορφώνουν ισχυρότατες βάσεις προόδου και οικονομικής ανάπτυξης. Ταυτοχρόνως, όμως, κακή διαχείριση των δυνατοτήτων της νέας ψηφιακής τεχνολογίας εγκυμονεί κινδύνους και μπορεί να εκθέσει στελέχη και οργανισμούς, ενώ επίσης μπορεί να τους παραβλάψει. Αναφερόμαστε σε κινδύνους που εμφανίζονται στον κυβερνοχώρο, είναι διεθνώς γνωστοί ως Cyber Risks και παραπέμπουν σε πλευρές του ηλεκτρονικού εγκλήματος.  

- Advertisement -

Ενδεικτικά, στο σημερινό ευμετάβλητο περιβάλλον ο όγκος των προσωπικών δεδομένων που συλλέγουν οι επιχειρήσεις έχει αυξηθεί εκθετικά τα τελευταία χρόνια. Η ανάγκη αποτελεσματικής διαχείρισης των κινδύνων που σχετίζονται με την ασφάλεια και την αξιοποίηση αυτών των δεδομένων αποτελεί μεγάλη πρόκληση των επιχειρήσεων σήμερα, τις απασχολεί σοβαρά και επιτάσσει τη συγκρότηση κατάλληλων συστημάτων αποτελεσματικής διοίκησής τους. Η λήψη όλων των κατάλληλων μέτρων προστασίας για την ασφάλεια των δεδομένων αποτελεί θέμα εξαιρετικής σημασίας τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για τους πελάτες τους, καθώς η αρνητική δημοσιότητα γύρω από μια διαρροή δεδομένων λόγω παραβίασης των κανόνων ασφαλείας και η μη σωστή διαχείριση της κατάστασης μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς και να κλονίσει την εταιρική φήμη, σημαντικότατο παράγοντα αναγνωρισιμότητας, κύρους και προόδου των επιχειρήσεων.

Αναλυτικά, οι θεματικές ενότητες του εκπαιδευτικού σεμιναρίου, διάρκειας οκτώ (8) εκπαιδευτικών ωρών έχουν ως εξής:

  • CYBER INSURANCE, τι είναι, τι προσφέρει, διεθνείς τάσεις 
  • Η Ψηφιακή Εποχή και οι διαστάσεις της 
  • Διαδικτυακοί Κίνδυνοι & απειλές
  • Η Έννοια του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
  • Διαχείριση Διαδικτυακών Κινδύνων & απειλών
  • Η Αξιοποίηση της Ασφάλισης Cyber Insurance στη Διαχείριση των Κινδύνων
  • Ασφαλιστικές Καλύψεις, Όροι, Εξαιρέσεις
  • Σύγχρονες Τεχνικές Underwriting, Προτάσεις Ασφάλισης και Πρωτόκολλα Διαδικασιών
  • Cyber Claims
  • Δομή Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου Ηλεκτρονικών και Διαδικτυακών Κινδύνων
  • Πολιτική αποτροπής και αντιμετώπισης ηλεκτρονικού εγκλήματος στο Χρηματοοικονομικό Περιβάλλον και ευρύτερα στο Περιβάλλον των Επιχειρήσεων. 

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο προβλέπει, μεταξύ άλλων, ανάλυση του θεσμικού περιβάλλοντος και της σχετικής νομοθεσίας, αναφορά των πυλώνων της ασφάλισης Cyber Insurance, case studies και βασικά περιπτωσιολογικά παραδείγματα, ανάπτυξη μεθόδων προστασίας από απειλές ηλεκτρονικού εγκλήματος και επαρκή διάδραση με τους συμμετέχοντες, προς τον σκοπό πλήρους κατανόησης του θεματικού αντικειμένου.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο απευθύνεται σε: 

 α. Στελέχη Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων ασφαλιστικής διαμεσολάβησης που ευθέως ή εμμέσως διαχειρίζονται στοιχεία πελατών, συνεργατών και παρόχων υπηρεσιών και έχει νόημα να γνωρίζουν τους ελλοχεύοντες κινδύνους, το πλαίσιο ασφάλισής τους και τα ενδεικνυόμενα μέτρα κυβερνοασφάλειας και προστασίας από τους κινδύνους αυτούς.

β. Στελέχη των Τομέων Εκδόσεων Ασφαλιστηρίων Συμβολαίων και Αποζημιώσεων, αλλά ευρύτερα του Τομέως Operations, που διαχειρίζονται θέματα συνδεόμενα με ασφαλιστήρια συμβόλαια πελατών και προκύπτουσες αλλαγές, επαναφορές ή αναλογούσες αποζημιώσεις.

γ. Underwriters και στελέχη των Τομέων Αστικής Ευθύνης που επιθυμούν να εμπλουτίσουν περαιτέρω την τεχνογνωσία τους επί θεμάτων Cyber Risk Liability Insurance.  

δ. Στελέχη των Διευθύνσεων Πωλήσεων, Εκπαίδευσης, Marketing, Εξυπηρέτησης Πελατών και Μεγάλων Πελατών, που εποπτεύουν ή οι εργασίες τους συνδέονται με Δίκτυα Πωλήσεων, ανάπτυξη πελατολογίων και εξυπηρέτηση πελατών.

ε. Στελέχη Οικονομικών Διευθύνσεων, Risk Management, Νομικών Υπηρεσιών και Κανονιστικής Συμμόρφωσης, που επιθυμούν να εξειδικευθούν περαιτέρω στο θεματικό αντικείμενο του σεμιναρίου.

στ.  Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές όλων των βαθμίδων που επιθυμούν να αποκτήσουν ουσιαστικά εφόδια αξιοποίησης των ευκαιριών της αγοράς ασφαλίσεων ηλεκτρονικών και διαδικτυακών κινδύνων και, επίσης, επιθυμούν η άσκηση των εργασιών τους και η εξυπηρέτηση των πελατών τους να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις και στο Κανονιστικό Πλαίσιο της Εποπτικής Αρχής της αγοράς μας. 

ζ. Στελέχη Τραπεζών που ευλόγως έχουν εργασιακό ενδιαφέρον σχετικό με το θέμα του Σεμιναρίου.

Στόχοι Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο έχει τους εξής κύριους στόχους: 

  • Επαρκής ενημέρωση και βελτιωτική επιμόρφωση του εκπαιδευτικού κοινού περί των κινδύνων και απειλών στον κυβερνοχώρο. 
  • Η άρτια και τεκμηριωμένη παρουσίαση όσων τέτοιων κινδύνων απειλούν τις επιχειρήσεις, τη λειτουργία και τη φήμη τους.
  • Ανάπτυξη προστατευτικών συστημάτων αποτροπής, αντιμετώπισης και αποτελεσματικής διαχείρισης των παρενεργειών επέλευσης τέτοιων κινδύνων. 
  • Αποδοτική αξιοποίηση του συνόλου των διαστάσεων Cyber Insurance & Risk Management. 
  • Διατύπωση προτάσεων πολιτικής πρόληψης, αποτροπής και αντιμετώπισης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

 Επίσης, σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρουσιάσει μία συνολική λύση αποτελεσματικής διαχείρισης των κινδύνων παραβίασης δεδομένων, επιτρέποντας τόσο στους συμμετέχοντες, όσο και στις επιχειρήσεις τους, να διαχειριστούν την αυξανόμενη ευθύνη τους, λόγω της διαχείρισης μεγάλων ποσοτήτων προσωπικών δεδομένων των πελατών τους, και να μετριάσουν τον κίνδυνο να θιγεί η εταιρική τους φήμη από πιθανή παραβίαση της ασφάλειας των δεδομένων αυτών.

Εκπαιδευτικές Σημειώσεις

Οι συμμετέχοντες στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο θα έχουν χρηστική και αξιοποιήσιμη πρόσβαση σε πλήρες σετ ηλεκτρονικών σημειώσεων και παρουσιάσεων, ανηρτημένων στην ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα του Ινστιτούτου.  

Εισηγητής Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου 

Εισηγητής του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου είναι ο κος Κώστας Βούλγαρης, Διευθυντής των Κλάδων Αστικής Ευθύνης και Χρηματικών Απωλειών της Εταιρείας AIG Hellas. Ο κος Βούλγαρης έχει υπό την ευθύνη του τη διαχείριση μιας εκτεταμένης σειράς προϊοντικών «γραμμών», όπως αυτών της Επαγγελματικής Ευθύνης, της Ευθύνης Στελεχών Διοίκησης, της Προστασίας έναντι Ηλεκτρονικών Κινδύνων και της Περιβαλλοντικής και Επαγγελματικής Ευθύνης. Είναι Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού. Ο κος Βούλγαρης είναι τακτικός Εισηγητής του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών επί των θεματικών ενοτήτων Cyber Risk και Ευθύνης του Εκπαιδευτικού Προγράμματός του. 

Κόστος Συμμετοχής

 Εταιρείες – Μέλη ΕΙΑΣ

  • εξατομικευμένες συμμετοχές: €100 
  • πολλαπλές συμμετοχές (άνω των τριών): €70 ανά συμμετοχή 

Εταιρείες – μη Μέλη ΕΙΑΣ

  • εξατομικευμένες συμμετοχές: €130 
  • πολλαπλές συμμετοχές (άνω των τριών): €100 ανά συμμετοχή

Μέλη ΕΙAS ALUMNI SOCIETY

  • εξατομικευμένες συμμετοχές: €50 

Αιτήσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και τη Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2023.

 Σε περιβάλλον webinar 

Η διαδικτυακή παρακολούθηση του σεμιναρίου προϋποθέτει: γραμμή ADSL με ταχύτητα ανώτερη των 2 Mbps, μέσω Η/Υ ή άλλης φορητής συσκευής και σύγχρονο Η/Υ με μοντέρνο Internet browser (τελευταίες εκδόσεις Mozilla, Chrome, Edge, Safari) Προτείνεται να συνδεθείτε από δίκτυο που δεν έχει περιορισμούς στην πρόσβαση ιστοσελίδων όπως συνήθως γίνεται σε εταιρικά περιβάλλοντα.

 

Δυνατότητα Διεξαγωγής σε Ενδοεπιχειρησιακό Περιβάλλον

Το σεμινάριο μπορεί να διεξαχθεί και σε ενδοεπιχειρησιακό περιβάλλον ενδιαφερομένων Εταιρειών,  

αρκεί ο αριθμός των συμμετοχών να το επιτρέπει.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Cyber Insurance: Η κυβερνοασφάλεια ξεκινά από τον άνθρωπο

Ο Οκτώβριος, ως Ευρωπαϊκός Μήνας Κυβερνοασφάλειας, υπενθυμίζει ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για τις επιχειρήσεις δεν βρίσκεται πάντα πίσω από μια οθόνη

Cyber Insurance: Από την αποζημίωση στην κυβερνοανθεκτικότητα

Η κυβερνοασφάλεια έχει πάψει, εδώ και καιρό, να αποτελεί αποκλειστικά ζήτημα των τμημάτων πληροφορικής. Η ολοένα μεγαλύτερη

ΕΑΕΕ – ΕΙΑΣ: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ασφαλιστική απάτη με εισηγητή τον Πάνο Μαζαράκη

Ένα νέο ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την πρόληψη, την αποτροπή και την αντιμετώπιση της ασφαλιστικής απάτης υλοποιούν

Cyber risk στην πρώτη γραμμή της ασφαλιστικής αγοράς – Η στρατηγική της AIG

Η έκθεση των επιχειρήσεων στους κυβερνοκινδύνους αυξάνεται και μαζί της η ανάγκη για ουσιαστική ασφαλιστική προστασία.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Παρουσία του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη τα εγκαίνια του νέου Ψηφιακού Αγγειογράφου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, τη Λάρισα, προκειμένου να εγκαινιάσει τον νέο ψηφιακό αγγειογράφο

ΣΠΑΤΕ: Οι 8 προτάσεις στην 8η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και την ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης έθεσε στο επίκεντρο

Γαλλικό μοντέλο ασφάλισης φυσικών καταστροφών: Η εμπειρία της CCR στην Αθήνα

Την τεχνογνωσία της Γαλλίας στη διατήρηση της ασφαλισιμότητας απέναντι σε φυσικές καταστροφές παρουσίασε στην Αθήνα ο γενικός διευθυντής της Caisse Centrale de Réassurance

RIS: Τι αλλάζει για ασφαλιστικές εταιρείες και καταναλωτές στην Ευρώπη

Η απλοποίηση των κανόνων για τα επενδυτικά προϊόντα λιανικής που βασίζονται σε ασφάλιση βρίσκεται στο επίκεντρο της επόμενης φάσης εφαρμογής

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Φυσικές καταστροφές: Πρόληψη, συνεργασία και περισσότερη ασφαλιστική προστασία για την Ελλάδα – Πάνω από 1,2 δισ. ευρώ οι αποζημιώσεις από το 1993

Στο επίκεντρο η συνεργασία Πολιτείας και ασφαλιστικής αγοράς, η πρόληψη και η ενίσχυση της ασφαλιστικής προστασίας απέναντι στις φυσικές καταστροφές

Παρουσία του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη τα εγκαίνια του νέου Ψηφιακού Αγγειογράφου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, τη Λάρισα, προκειμένου να εγκαινιάσει τον νέο ψηφιακό αγγειογράφο

Ψηφιακά εκδίδεται πλέον η Κάρτα Δακτυλίου – Τι αλλάζει για τους κατοίκους της Αθήνας

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε η νέα ψηφιακή υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων για την έκδοση της ειδικής Κάρτας Δακτυλίου

H AIG Greece μας θυμίζει τα μέτρα πρόληψης για ασφαλή θέρμανση τον χειμώνα

Με τη θέρμανση να επανέρχεται σταδιακά στην καθημερινότητα, η AIG Greece υπενθυμίζει βασικά μέτρα πρόληψης για την αποφυγή πυρκαγιών

Σημαντική διάκριση απέσπασε η INFOTRUST Α.Ε. από την Ατλαντική Ένωση για τις πωλήσεις 2025–2026

Σημαντική διάκριση απέσπασε η INFOTRUST Α.Ε. από την Ατλαντική Ένωση, στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Πωλήσεων «Ισλανδία 2025–2026»