back to top
14.9 C
Athens
Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2026

Νέα δεδομένα στην ασφάλιση των ηλεκτρικών οχημάτων μικροκινητικότητας  – Το θέμα άνοιξε ο Πάνος Κούβαλης 

Η υποχρεωτική ασφάλιση των Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΕΠΗΟ) δημιουργεί νέα δεδομένα για την ασφαλιστική αγορά, αναδεικνύοντας την ανάγκη προσαρμογής των καλύψεων στους κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση τους. Το ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο του 6ου Electric + Micro Mobility Forum, στο οποίο συμμετείχε ο Πάνος Κούβαλης, μέλος της Επιτροπής Αυτοκινήτων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Η εξάπλωση των ηλεκτρικών μέσων μικροκινητικότητας διευρύνει το πεδίο δραστηριότητας της ασφάλισης αυτοκινήτου και δημιουργεί νέες απαιτήσεις ως προς την ασφαλιστική προστασία των χρηστών και την κάλυψη των κινδύνων που προκύπτουν από την κυκλοφορία τους. Σε αυτό το περιβάλλον, η εφαρμογή του πλαισίου υποχρεωτικής ασφάλισης αποτελεί σημαντική εξέλιξη για τον κλάδο.

- Advertisement -

Η ασφαλιστική αγορά καλείται να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα, αναπτύσσοντας λύσεις και καλύψεις που συνδέονται με τις ανάγκες της σύγχρονης μικροκινητικότητας. Παράλληλα, η σαφής ενημέρωση των χρηστών για τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις και την προστασία που παρέχουν τα ασφαλιστήρια αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Σύμφωνα με την ΕΑΕΕ, η δυναμική ανάπτυξη της μικροκινητικότητας καθιστά αναγκαία τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε η διεύρυνση της χρήσης των ΕΠΗΟ να συνοδεύεται από ασφαλέστερες και υπεύθυνες μετακινήσεις.

- Advertisement -

Για τις ασφαλιστικές εταιρείες, η πρόκληση είναι να προσαρμόσουν τις υπηρεσίες τους στις εξελίξεις των μετακινήσεων, ανταποκρινόμενες στις νέες ανάγκες ασφαλιστικής κάλυψης που δημιουργεί η χρήση των ηλεκτρικών οχημάτων μικροκινητικότητας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Εγχειρίδιο Προϊόντων Αστικής Ευθύνης

Η Επιτροπή Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ έχει εντάξει στις δράσεις της τη δημιουργία «Εγχειριδίου Προϊόντων Αστικής Ευθύνης»

H “ακτινογραφία” της παραγωγής ασφαλίστρων

Η ΕΑΕΕ διεξάγει έρευνα σχετικά με την παραγωγή ασφαλίστρων ανά μήνα μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων - μελών της.

Νέα δεδομένα για την ασφαλιστική αγορά φέρνει η ευρωπαϊκή οδηγία για την ευθύνη ελαττωματικών προϊόντων

Νέα δεδομένα για τις επιχειρήσεις που παράγουν και διαθέτουν προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά δημιουργεί η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία για την

Η ΕΑΕΕ ανοίγει τη συζήτηση για την ανθεκτικότητα – Στις 15 Οκτωβρίου, στο ίδιο τραπέζι Πολιτεία, ΤτΕ, ασφαλιστική αγορά και επιστημονική κοινότητα

Η πρόληψη, η διαχείριση των φυσικών καταστροφών και ο ρόλος της ασφάλισης στη δημιουργία μιας πιο ανθεκτικής Ελλάδας βρίσκονται στο επίκεντρο της εκδήλωσης

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το «Δικαίωμα στη Λήθη» γίνεται πραγματικότητα και στην Ελλάδα

Με την ψήφιση του Νόμου 5317/2026, η χώρα μας αποκτά πλέον σαφές νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των ανθρώπων που έχουν αντιμετωπίσει..

Allianz και Plus2Feet: Το “Walking Together” συνεχίζει να δίνει κίνηση σε ζώα που το έχουν ανάγκη

Η Allianz και η Plus2Feet συνεχίζουν για ακόμη μία χρονιά την κοινή τους δράση “Walking Together”, στηρίζοντας έμπρακτα αδέσποτα ζώα

Στο επίκεντρο των εξελίξεων η ασφαλιστική αγορά με διοργανωτή το Ε.Ε.Θ

Όσα ειπώθηκαν στην 8η Εθνική Συνδιάσκεψη Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

UNEP FI Mediterranean Forum 2026 στην Αθήνα από την Πειραιώς

Η Χρηματοοικονομική Πρωτοβουλία του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (UNEP FI) και η Πειραιώς υποδέχθηκαν στην Αθήνα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα

20η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» στέλνει για 20η συνεχή χρονιά το μήνυμα: «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί!»

Εγχειρίδιο Προϊόντων Αστικής Ευθύνης

Η Επιτροπή Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ έχει εντάξει στις δράσεις της τη δημιουργία «Εγχειριδίου Προϊόντων Αστικής Ευθύνης»

Το «Δικαίωμα στη Λήθη» γίνεται πραγματικότητα και στην Ελλάδα

Με την ψήφιση του Νόμου 5317/2026, η χώρα μας αποκτά πλέον σαφές νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των ανθρώπων που έχουν αντιμετωπίσει..