back to top
12.3 C
Athens
Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2026

DAS Hellas – INTERAMERICAN: Αποτελεσματική συνεργασία  για τη διαχείριση ζημιών

 

Η συνεργασία που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2015 η DAS Hellas και η INTERAMERICAN, για τη διαχείριση ζημιών και την ανάπτυξη της νομικής προστασίας σε ιδιώτες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις, αποδεικνύεται ιδιαίτερα ουσιαστική με βάση τα απολογιστικά στοιχεία έως και τον Φεβρουάριο του 2017, που παρουσιάζουν οι δύο εταιρείες. Τα δεδομένα των πρώτων 17 μηνών της συνεργασίας διαχωρίζονται σε διαχείριση παλαιών ζημιών του πελατολογίου της ασφαλιστικής εταιρείας, οι οποίες αφορούν σε χρήση που δεν καλύπτεται αντασφαλιστικά από την εταιρεία νομικής προστασίας και νέων ζημιών, που είναι αντασφαλισμένες σε αυτήν.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τα στοιχεία για το χαρτοφυλάκιο που ίσχυε πριν την συμφωνία, η DAS Hellas παρέλαβε από την INTERAMERICAN 4.029 ζημίες, ενώ αναγγέλθηκαν 1.148 έως τον περασμένο Φεβρουάριο, με συνέπεια το σύνολο των ζημιών αυτού του χαρτοφυλακίου να φθάσει τις 5.177. Είναι αξιοσημείωτο ότι ποσοστό 38% των αναγγελθεισών παλαιών ζημιών έκλεισαν ικανοποιητικά για τα ενδιαφερόμενα μέρη, μάλιστα οι δύο στις τρεις περιπτώσεις με εξωδικαστικές διαδικασίες. Παράλληλα, από τις παλαιές ζημίες που η DAS Hellas είχε παραλάβει από την INTERAMERICAN έκλεισαν αρκετές (24%) δικαστικά ή μετά από ενέργειες των διακανονιστών της εταιρείας νομικής προστασίας. Οι νέες ζημίες της ασφαλιστικής εταιρείας που έχουν αναγγελθεί στη DAS Hellas και καλύπτονται αντασφαλιστικά από αυτήν, ανέρχονται σε 1.772 και ήδη, έχουν κλείσει εξωδίκως σε ποσοστό 34,4%. Από τις νέες ζημίες που ανατέθηκαν για δικαστική διεκδίκηση παραμένουν αρκετές ανοικτές, κυρίως λόγω της παρατεταμένης αποχής των δικηγόρων κατά το 2016.

Η Νάντια Σταυρογιάννη, διευθύνουσα σύμβουλος της DAS Hellas, τόνισε: «Είναι σημαντικό ότι, στο πλαίσιο της εξαιρετικής συνεργασίας μας με την INTERAMERICAN, επιτυγχάνουμε τη βελτίωση των διαδικασιών διαχείρισης και του δείκτη ικανοποίησης των πελατών της ασφαλιστικής εταιρείας, με κλειδί την αποτελεσματικότητα των διακανονιστών μας. Ταυτόχρονα, γίνεται περισσότερο αντιληπτό πως η νομική προστασία έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά και μπορεί να υποστηρίξει καθοριστικά τους ασφαλισμένους σε διεκδίκηση απαιτήσεων και αποκατάσταση ζημιών». Ο Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου INTERAMERICAN, δήλωσε σχετικά: «Τα έως σήμερα αποτελέσματα της συνεργασίας μας με τη DAS Hellas επιβεβαιώνουν την ορθότητα αυτής της πρωτοποριακής συμφωνίας, που ενισχύει τη διαφάνεια, αναδεικνύοντας το όφελος για τον καλυπτόμενο πελάτη – και τούτο αποτελεί στρατηγική προτεραιότητά μας. Πρόθεσή μας είναι να διευρύνουμε περαιτέρω τη συνεργασία με τη DAS Hellas, παρέχοντας νομική προστασία μέσω ασφαλιστικών προϊόντων αστικής ευθύνης». Οι επικεφαλής των συνεργαζομένων εταιρειών υπογραμμίζουν την κοινή πρόθεση για μακροχρόνια συνεργασία που θα αποδίδει στον πελάτη προϊόντα με τη βέλτιστη σχέση κόστους-οφέλους, με τη νομική προστασία ως προστιθέμενη αξία.

- Advertisement -

Στη φωτογραφία ο  Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος της INTERAMERICAN, με τη Νάντια Σταυρογιάννη, διευθύνουσα σύμβουλο της DAS Hellas.

Σχετικές δημοσιεύσεις

ICAP CRIF: Αυτές είναι οι 5 πιο κερδοφόρες ασφαλιστικές του 2024

Με σωρευτικά κέρδη ύψους €336,6 εκατ., κάλυψαν το 78,2% των συνολικών EBITDA του κλάδου

Στην ανθεκτικότητα και στην καινοτομία ποντάρει η INTERAMERICAN

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας αναλύει τη στρατηγική κατεύθυνσή της στη «νέα εποχή του ρίσκου»

Για δεύτερη συνεχή χρονιά «World-class Workplace» ο Όμιλος INTERAMERICAN

Μια αναγνώριση που αντανακλά άμεσα το επίπεδο ικανοποίησης, εμπιστοσύνης και δέσμευσης των ανθρώπων της ασφαλιστικής

Έξι ασφαλιστικές εταιρείες ανάμεσα στις 100 μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις

Η παρουσία τους στη λίστα Fortune Greece 100 αποτυπώνει τη σταθερή δυναμική του ασφαλιστικού κλάδου και τον ρόλο του στην εγχώρια οικονομία

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Εθνική Ασφαλιστική: Σχεδιάζει νέα κίνηση στον χώρο της υγείας

Κίνηση ματ απέναντι στις καταχρηστικές χρεώσεις των ιδιωτικών κλινικών, οι οποίες κυρίως ευθύνονται για τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων μείωσης ΕΝΦΙΑ 2026 για ασφαλισμένες κατοικίες

Το ποσοστό έκπτωσης διαφοροποιείται ανάλογα με τη φορολογητέα αξία του ακινήτου και τη διάρκεια της ασφάλισης

Τέλος το ΣΔΟΕ, έρχεται η ΔΕΟΣ

Σε ριζική αναδιάρθρωση της δομής καταπολέμησης του οικονομικού εγκλήματος προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της γυναικείας απασχόλησης με 10.000 θέσεις εργασίας – Έμφαση στις μητέρες ανήλικων τέκνων

Επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 άνεργων γυναικών ηλικίας 18 ετών και άνω, με έμφαση σε μητέρες ανήλικων τέκνων ηλικίας έως 15 ετών

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Εθνική Ασφαλιστική: Σχεδιάζει νέα κίνηση στον χώρο της υγείας

Κίνηση ματ απέναντι στις καταχρηστικές χρεώσεις των ιδιωτικών κλινικών, οι οποίες κυρίως ευθύνονται για τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα

ERGO Ασφαλιστική: Top Employer σε Ελλάδα και Ευρώπη το 2026

Προσφέροντας ένα περιβάλλον «που προσαρμόζεται στις ανάγκες του σύγχρονου κόσμου της εργασίας και εξελίσσεται διαρκώς μαζί με τους ανθρώπους του»

Ιστορική στιγμή για τις μεταμοσχεύσεις: Η πρώτη μηχανή συντήρησης μοσχευμάτων στο Λαϊκό Νοσοκομείο

Η νέα τεχνολογία δημιουργεί αισιοδοξία για την αύξηση των επιτυχημένων μεταμοσχεύσεων τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας

Επιπλέον 35 εκατ. ευρώ στα όρια δαπάνης για υπηρεσίες υγείας, ιατροτεχνολογικά και συμπληρώματα

Με τη δεύτερη τροποποίηση της ΚΥΑ για τον καθορισμό των ορίων δαπανών του έτους 2025

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων μείωσης ΕΝΦΙΑ 2026 για ασφαλισμένες κατοικίες

Το ποσοστό έκπτωσης διαφοροποιείται ανάλογα με τη φορολογητέα αξία του ακινήτου και τη διάρκεια της ασφάλισης