Nico Gariboldi, Site Lead - Global Digital and Technology HUB - Senior Director at Pfizer

Μεγάλη ανταπόκριση υποψηφίων στο Hub της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

Το  Ψηφιακό Κέντρο Τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη δέχτηκε 3.000 αιτήσεις για τη στελέχωσή του. Το 71% των αιτούντων έχουν μεταπτυχιακές σπουδές και το 21% προέρχονται από χώρες του εξωτερικού.

Η  Θεσσαλονίκη επιλέχθηκε για τη δημιουργία του Ηub, λόγω ισχυρών οικονομικών προοπτικών της χώρας και της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής για την Καινοτομία, του νέου αναδυόμενου περιβάλλοντος των νεοφυών επιχειρήσεων, της δυνατότητα για συνεργασία με τεχνολογικά Ηubs και του υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου του πληθυσμού. Τους παράγοντες αυτούς απαρίθμησε, ο κ. Nico Gariboldi, επικεφαλής του ψηφιακού κέντρου στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης.

Ο επικεφαλής του παγκόσμιου δικτύου ψηφιακής τεχνολογίας, Jeff Hamilton εστίασε στο προφίλ της Pfizer Inc, τη δομή, την εταιρική ευθύνη, καθώς καιστον κεντρικό ρόλο του τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης (Ε&Α), το οποίο δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την επίτευξη του σκοπού της εταιρείας «καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών».

Στην επιλογή της συμπρωτεύουσας για τη δημιουργία του Hub της Pfizer, όπως τόνισε ο  κ. Gariboldi συνέβαλε το γεγονός ότι το 39% του ενεργού πληθυσμού της Ελλάδας εργάζεται στον επιστημονικό και τεχνολογικό κλάδο. «Η Ελλάδα παρέχει πολύ αξιόλογα ταλέντα σε πολύ ανταγωνιστικό κόστος», σημείωσε ο ίδιος.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr