Σε νέα πορεία το 2011 η International Life

Με αναδιαρθρωμένη δομή ξεκίνησε φέτος τις εργασίες του ο όμιλος International Life, έχοντας κλείσει θετικά το 2010 σε όλους τους βασικούς κλάδους ασφάλισης, λόγω και των επιθετικών κινήσεων στις οποίες προχώρησε το προηγούμενο διάστημα.
 
Ειδικότερα, στις 31 Δεκεμβρίου 2010 ολοκληρώθηκαν οι συγχωνεύσεις της International Life Ζωής με την Universal Life και της International Life Γενικών με την ING Γενικών Ασφαλειών, οπότε πλέον ο όμιλος πορεύει βασιζόμενος στους δύο βασικούς ασφαλιστικούς του βραχίονες, τις εταιρείες δηλαδή οι οποίες υλοποίησαν τις αντίστοιχες εξαγορές.
 
Δύο θα είναι και οι ισολογισμοί που θα σχηματίζει πλέον ο όμιλος. Σε ότι αφορά την πορεία των ασφαλιστικών εργασιών του, όπως δηλώνει στο Insurance World ο πρόεδρος του ομίλου, Φωκίων Μπράβος, το 2010 έκλεισε με συνολική παραγωγή αυξημένη λίγο πάνω από τα 125 εκατ. ευρώ, και με τις Γενικές Ασφάλειες να κατέχουν τον κύριο όγκο των εσόδων από ασφαλιστικές εργασίες, περί τα 83 εκατ. ευρώ και τις Ασφάλειες Ζωής να εισφέρουν στην ανάπτυξη του ομίλου περί τα 42 εκατ. ευρώ.
 
Όσο για το καθαρό αποτέλεσμα του ομίλου, ο κ. Φ. Μπράβος εκτιμά ότι το 2010 θα διαμορφωθεί μεταξύ 2 και 3 εκατ. ευρώ.
 
Αναφερόμενος στους στόχους του 2011, επισημαίνει ότι, λόγω της πολύ αρνητικής εικόνας που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία, του κακού κλίματος που χαρακτηρίζει την αγορά, αλλά και των πιέσεων τις οποίες δέχεται το οικογενειακό εισόδημα, ο όμιλος θα επιδιώξει να διατηρήσει σταθερές τις δυνάμεις του, όπως και τα μερίδιά του, ενώ σε κάθε περίπτωση θα κρατήσει το καθαρό αποτέλεσμα με κερδοφόρο πρόσημο.