International Life: Έχουν καταβληθεί ως τώρα αποζημιώσεις 22,9 εκατ από το Εγγυητικό Κεφάλαιο

Η εξέλιξη της διαδικασίας αποζημίωσης απαιτήσεων από ασφαλιστήρια ζωής της υπό Εκκαθάριση Ασφαλιστικής Εταιρίας International Life A.E.A.Z.

Από τον Αύγουστο του έτους 2019 το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής (Εγγυητικό) ξεκίνησε τη διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων, στους δικαιούχους της υπό εκκαθάριση ασφαλιστικής εταιρίας International Life Α.Ε.Α.Ζ. Ως αποζημίωση νοείται η παρεχόμενη κάλυψη από το Εγγυητικό, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 7, ν. 3867/2010.

Η καταβολή αποζημίωσης προβλέπει διαδικασία αναγνώρισης και πιστοποίησης των απαιτήσεων αυτών σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες ενώ η ολοκλήρωση της διαδικασίας προϋποθέτει και επικοινωνία με ασφαλισμένους.

Μέχρι σήμερα καταβλήθηκαν αποζημιώσεις ύψους € 22,9 εκατ., έναντι του συνόλου των απαιτήσεων που κοινοποιήθηκαν νομίμως στο Εγγυητικό και συμπεριλαμβάνονται στην Κατάσταση Δικαιούχων από Ασφάλιση που δημοσιεύτηκε από τον εκκαθαριστή.

Το ποσό που έχει καταβληθεί για αποζημιώσεις αντιστοιχεί στο 96% της συνολικής υποχρέωσης του Εγγυητικού έναντι απαιτήσεων της International Life Α.Ε.Α.Ζ.

Σημειώνεται ότι, το Εγγυητικό, το οποίο σύμφωνα με τη νομοθεσία υποκαθίσταται στα δικαιώματα των ασφαλισμένων για τα ποσά που έχει ήδη καταβάλλει, έχει λάβει ποσό ύψους € 1,86 εκατ. από τη διαδικασία προσωρινής διανομής της υπάρχουσας περιουσίας της εταιρίας που πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της υπ΄αριθμόν 366/4/30.7.2020 απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*