ΠΟΑΔ: Παράπονα οδηγών για μη αποδοχή ηλεκτρονικών ασφαλιστηρίων από την Τροχαία

Τους αρμόδιους υφυπουργούς κ. Ελευθέριο Οικονόμου και κ. Νικόλαο Χαρδαλιά ενημερώνει με επιστολή της η ΠΟΑΔ για παράπονα οδηγών σε ελέγχους της Τροχαίας.

Όπως αναφέρει η ΠΟΑΔ, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες η Τροχαία ζητάει ακόμα να δει το ασφαλιστήριο και δεν δέχεται τα ηλεκτρονικά ασφαλιστήρια που ωστόσο είναι έγκυρα καθώς προέρχονται από το επίσημο δίκτυο της εκάστοτε ασφαλιστικής εταιρίας και στα οποία αναγράφονται τα στοιχεία οχήματος, του ιδιοκτήτη και η περίοδος ασφάλισης.

Αναλυτικά η επιστολή της ΠΟΑΔ που υπογράφεται από τον πρόεδρος κ. Παναγιώτη Μιχαλόπουλο και την γ.γ και Μαρία Δημητριάδη – Βιλτιανιώτη:

Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας θέσουμε το κάτωθι δίκαιο και εύλογο αίτημά των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών μελών της Ομοσπονδίας μας.

Γνωρίζετε πως με βάση τις τελευταίες αλλαγές στη νομοθεσία (Νόμος 4261, Άρθρο 169, ΦΕΚ Α 107 05/05/14), αφενός έχει καταργηθεί το ειδικό σήμα ασφάλισης, αφετέρου πολλοί οδηγοί πλέον τυπώνουν οι ίδιοι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο (ή απλή βεβαίωση ασφάλισης) είτε μέσω email είτε απευθείας από το διαδίκτυο, είτε το έχουν αποθηκεύσει σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο *.pdf) στο κινητό τους τηλέφωνο.

Κατά τη διαδικασία των ελέγχων της Τροχαίας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος εκφράζονται πολλά παράπονα από τους οδηγούς ότι ορισμένοι συνάδελφοί σας ζητάνε ακόμα να δουν το ασφαλιστήριο και δεν δέχονται τα ηλεκτρονικά ασφαλιστήρια που ωστόσο είναι έγκυρα καθώς προέρχονται από το επίσημο δίκτυο της εκάστοτε ασφαλιστικής εταιρίας και στα οποία αναγράφονται τα στοιχεία οχήματος, του ιδιοκτήτη και η περίοδος ασφάλισης.

Ως εκ τούτου, Σας παρακαλούμε θερμά για την συνεργασία σας και την υπόδειξη στα όργανα που ασκούν τον έλεγχο να αποδέχονται τα ασφαλιστήρια που με ηλεκτρονική μορφή έχουν στα smartphones , διότι στις συνθήκες που εργαζόμαστε αποφεύγουμε την προσωπική επαφή με τους πελάτες μας και αποστέλλουμε τα συμβόλαια τους στις περισσότερες περιπτώσεις ηλεκτρονικά και αυτοί δεν έχουν την δυνατότητα εκτύπωσης τους. Πρακτική που και το επίσημο κράτος έχει αποδεχτεί – βλέπε πρόσφατες οδηγίες με αφορμή τα μέτρα για την απαγόρευση άσκοπης κυκλοφορίας λόγω covid 19 κλπ .

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης, για το έργο που επιτελεί και θα μας βρείτε πάντα αμέριστους συνεργάτες σε οτιδήποτε που θα μπορούσαμε να συνεισφέρουμε στο έργο σας !” 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*