Στην ασφάλιση κατοικίδιων ζώων μπαίνει η MetLife

Μέσω της εξαγοράς της Pet First Healthcare εισέρχεται σε μια αγορά με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης άνω του 20%

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά ασφάλισης κατοικίδιων ζώων εισέρχεται ο αμερικανικός ασφαλιστικός όμιλος MetLife μέσω της εξαγοράς της Pet First Healthcare, εταιρείας διαχείρισης ασφαλιστικών προϊόντων για κατοικίδια, που διανέμει τα εν λόγω προϊόντα μέσω φιλοζωϊκών εταιρειών και απευθείας σε ιδιοκτήτες κατοικίδιων.  Οι οικονομικοί όροι της συναλλαγής δεν γνωστοποιήθηκαν. Η συμφωνία εξαγοράς αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Σύμφωνα με την ΜetLife, η εν λόγω εξαγορά θα της επιτρέψει να προσφέρει ένα νέο ασφαλιστικό προϊόν, αυξανόμενης δημοφιλίας. Από το 2014, η αγορά ασφάλισης κατοικίδιων ζώων «τρέχει» με ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 20%. Η Pet First που ιδρύθηκε το 2004 και καλύπτει πάνω από 40.000  «πελάτες»  (κατοικίδια),  αναλαμβάνει και διαχειρίζεται ασφαλιστικά συμβόλαια για κατοικίδια για λογαριασμό της New Hampshire Insurance Co., της  Insurance Company of the State of Pennsylvania (ISOP) και της   Independence American Insurance Co.

H PetFirst θα συνεχίζει να προσφέρει τα προϊόντα της μέσω των υφιστάμενων καναλιών διανομής και μετά την εξαγορά της από την MetLife. Από τις αρχές του επόμενου έτους, η MetLife θα διανέμει προϊόντα ασφάλισης κατοικίδιων μέσω προγραμμάτων ομαδικής ασφάλισης εργαζομένων, «φτάνοντας»  σε 41 εκατ. εργαζομένους και τις οικογένειές τους στις ΗΠΑ.

«Η ασφάλιση κατοικίδιων αναδεικνύεται ως μια ολοένα και πιο σημαντική οικειοθελής παροχή και αυτή η συναλλαγή μας επιτρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε τα οφέλη αυτής της αναπτυξιακής ευκαιρίας» σχολίασε ο Ramy Tadros, επικεφαλής των δραστηριοτήτων της MetLife στις ΗΠΑ. «Οι εργαζόμενοι του σήμερα προσδοκούν από τους εργοδότες τους μια ολιστική κάλυψη. Η παροχή ασφαλιστικής κάλυψης για κατοικίες παρέχει στους εργαζομένους των πελατών μας πρόσθετη κάλυψη για μη αναμενόμενες δαπάνες που σχετίζονται με την φροντίδα των κατοικίδιων τους».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμόδιων παραγόντων, ο κλάδος ασφάλισης κατοικίδιων χαρακτηρίζεται από χαμηλή διείσδυση και υψηλές προοπτικές ανάπτυξης. Μόνο το 2% των τουλάχιστον 8,5 εκατ. οικογενειών στις ΗΠΑ που έχουν κατοικίδια έχουν ασφαλίσει τα ζώα τους. Τα ασφάλιστρα στον εν λόγω κλάδο στο τέλος του 2018 ανήλθαν σε 1,42 δις. δολ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*