Σε «αναμμένα κάρβουνα» συμβασιούχοι σε νοσοκομεία όλης της χώρας

Στάση αναμονής τηρούν τα συνδικαλιστικά όργανα των υγειονομικών εν όψει της λύσης των συμβάσεων νοσοκομειακών εργαζόμενων σε όλη την επικράτεια της χώρας, οι οποίοι παραμένουν στον «αέρα». «Περιμένουμε να δούμε τι θα ειπωθεί και στη Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ. Δεν θα το αφήσουμε έτσι» επεσήμανε στο Virus η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μετά και την συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας.

Κατ’ ιδίαν συνομιλία με την ηγεσία του υπουργείου αναμένει και η ΟΕΝΓΕ, σύμφωνα με τον Γ.Γ. της ομοσπονδίας, Πάνο Παπανικολάου μετά την ασαφή εικόνα που έχει προκύψει σχετικά με τους συμβασιούχους.

Πίεση προτίθεται να ασκήσει και η ΕΙΝΑΠ σε επόμενες συναντήσεις κρίνοντας ως μείζονος σημασίας το ζήτημα.

Παρά τις προειδοποιήσεις και τις προβλέψεις της ΟΕΝΓΕ για τους επικουρικούς διοικητικούς εργαζόμενους, όπως εξήγησε ο κ. Παπανικολάου, ο διορισμός που υποσχόταν η απερχόμενη κυβέρνηση μέσω διαγωνισμού ήταν άκαρπος.

Δυστυχώς, το φαινόμενο ανακύκλωσης προσωπικού- των προσλήψεων και απολύσεων- επικουρικών ιατρών επαναλαμβάνεται παρά τις εκκλήσεις και τις επισημάνσεις της ομοσπονδίας για την αναγκαιότητα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία.

Διαβάστε αναλυτικά στο: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*