Εργαζόμενοι Commercial Value: Προτάσεις για να μη κλείσει η εταιρία

Οι Εργαζόμενοι της Commercial Value ζητούν με ανακοίνωσή τους, άμεσες ενέργειες και πρωτοβουλίες προκειμένου να μην ανακληθεί η άδεια λειτουργίας της εταιρίας και δηλώνουν προς υποψήφιους επενδυτές, ότι θα τους στηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τους. Ζητούν επίσης την άμεση παραίτηση του υφιστάμενου Διοικητικού Συμολείου που οδήγησε την εταιρία στη σημερινή κατάσταση:

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Εμείς οι εργαζόμενοι και το εταιρικό δίκτυο με τις συνεχείς και επίμονες παρεμβάσεις μας τόσο προς την επίσημη Πολιτεία (Υφυπουργό Οικονομικών κ.Φ.Σαχινίδη, Υπουργό Οικονομικών κ.Γ.Παπακωνσταντίνου, Πρωθυπουργό κ.Γεώργιο Α.Παπανδρέου, Εποπτική Αρχή – ΕΠ.Ε.Ι.Α) όσο και προς τον Τύπο έχουμε συμβάλλει στη πληροφόρηση του Ελληνικού Λαού για τα αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγηθεί η Commercial Value.

Αδιέξοδα όμως που αναδεικνύουν την ανάγκη ΑΜΕΣΗΣ ΛΗΨΗΣ σειράς σύγχρονων και ρεαλιστικών νομοθετικών ρυθμίσεων από τη Πολιτεία που:

1.- θα ανατάξουν το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς και θα διασφαλίσουν τα συμφέροντα εκατομμύριων Ελλήνων ασφαλισμένων και χιλιάδων εργαζομένων
2.- θα δημιουργήσουν τη στέρεη βάση λειτουργίας των σύγχρονων ασφαλιστικών επιχειρήσεων που αποτελεί βασική προυπόθεση της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Πλέον μετά τις ραγδαίες εξελίξεις:

1.- Την αναστολή πρόσκτησης νέων εργασιών.
2.- Το επίσημο ενδιαφέρον ενός μεγάλου επενδυτικού ομίλου επιχειρήσεων, να αναλάβει τη κάλυψη του ελλείμματος των 80.000.000 ΕΥΡΩ.
3.- Την από 5-2-2010 ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, του Βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ.Χρήστου Σταικούρα.

Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ προς τον υποψήφιο/ υποψήφιους επενδυτές ότι εμείς οι εργαζόμενοι και το εταιρικό δίκτυο ενωμένοι θα βοηθήσουμε με όλες τις άξιες επαγγελματικές δυνάμεις μας όχι μόνο στην ομαλή συνέχιση της Commercial Value αλλά και στην επανατοποθέτηση της και πάλι στις τέσσερις (4) πρώτες της αγοράς σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Για τους λόγους αυτούς νόμιμα και δίκαι ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

– την ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του υφιστάμενου Διοικητικού Συμβουλίου που οδήγησε την εταιρία στη σημερινή κατάσταση και να επιτευχθεί ομαλά και προς το συμφέρον των ασφαλισμένων η πώληση της εταιρίας.

– την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗ πρωτοβουλίας, του κ.Βλαχογιάννη, δεύτερος μεγάλος μετόχος της εταιρίας με ποσοστό 35% που κατέχει η ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ (διορισμένος απο τον Υπουργό Οικονομικών) ώστε να επιτευχθεί ο διορισμός ΝΕΟΥ Διοικητικού Συμβουλίου με συγκεκριμένες αρμοδιότητες, την ΑΜΕΣΗ ανάκτηση με νόμιμα μέσα  χρηματικών ποσών που φέρονται να οφείλονται από τρίτους,  την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της εταιρίας έως τη πώληση της

ή εναλλακτικά τη τοποθέτηση ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ από τη Πολιτεία όπως εφαρμόζεται στις αντίστοιχες περιπτώσεις τραπεζών με τους ίδιους ως άνω σκοπούς λόγω του άμεσου κινδύνου για το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον.

– Την ΑΜΕΣΗ διαβούλευση και συνεργασία μεταξύ του αρμοδίου Υπουργείου Οικονομικών, της Εποπτικής Αρχής (ΕΠ.Ε.Ι.Α) και των εργαζομένων ώστε να εφαρμοσθούν οι λύσεις που εμείς προτείνουμε ή όποιες άλλες προταθούν ώστε σε καμία περίπτωση ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ή αδεια λειτουργίας της εταιρίας σε βάρος χιλιάδων οικογενειών και να αποφευχθούν ανυπολόγιστα δυσάρεστες εξελίξεις και στο τραπεζικό τομέα, αφού η Commercial Value κατέχει το 35% της τράπεζας ASPIS BANK”.