Χρήστος Κώνστας

Τι μπορεί να κάνει σε 4 μήνες ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος;

Του ΧΡΗΣΤΟΥ Ν. ΚΩΝΣΤΑ

Η εφημερίδα Καθημερινή αποκαλύπτει σήμερα ότι η προσφυγή της Folli Follie στις ευεργετικές ρυθμίσεις του άρθρου 106 Β επιτεύχθηκε με την …συναίνεση και τη συμβολή μιας …θυγατρικής της εταιρείας στο Λουξεμβούργο. Με την βοήθεια της FF Group FinanceLuxembourg II η διοίκηση του Ομίλου πήρε μια βαθιά ανάσα.

Χρονικό διάστημα 4 μηνών να ρυθμίσει τις εκκρεμότητές της χωρίς την πίεση και τις απειλές για πτώχευση, από πιστωτές και προμηθευτές της πήρε η διοίκηση της Folli Follie.

Υποβάλλοντας αίτηση προσωρινής προστασίας, με βάση το άρθρο 106 Β (η δικάσιμος ορίσθηκε για τις 12 Σεπτεμβρίου), η διοίκηση της Folli Follie αγόρασε κρίσιμο χρόνο τεσσάρων μηνών, για να βρει χρηματοδότες και στρατηγικούς επενδυτές ώστε να μπορέσει να κλείσει τις πολλές μαύρες τρύπες του ισολογισμού της.

Μέχρι σήμερα η Folli Follie πλήρωνε κανονικά τις υποχρεώσεις της και σε πολλές περιπτώσεις κατέβαλλε μετρητά για να μην ανησυχούν οι προμηθευτές της. Τα «έτοιμα» όμως φαίνεται πως τελείωσαν ή περιορίζονται σημαντικά, γι’ αυτό και η διοίκηση αναγκάσθηκε να προσφύγει στην προστασία του δικαστηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από την προστασία της εταιρείας, έχει ζητηθεί προστασία και για τα φυσικά πρόσωπα-μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Περισσότερα στο Banks.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*