Νέα ψηφιακή πλατφόρμα διανομής λανσάρουν τα Lloyd’s

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Νέα ψηφιακή πλατφόρμα με την επωνυμία Lloyd’s Bridge (Η γέφυρα των Lloyd’s) ενεργοποίησε η ιστορική (αντ)ασφαλιστική αγορά του Λονδίνου, με στόχο να συνδέσει γρήγορα, εύκολα και αποδοτικά τους επιχειρηματίες και τους παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς με τους underwriters των Lloyd’s.

To πιλοτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει απο τη Μ. Βρετανία, την Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία. Στη συνέχεια, άλλες αγορές θα αποκτήσουν πρόσβαση κατά τη διάρκεια του 2019 στο πλαίσιο της διεθνούς επέκτασης της πλατφόρμας.

Τα Lloyd’s ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν τις εργασίες τους μέσα από τη διανομή των προϊόντων τους από το δίκτυο των μεσιτών τους, με τους τελευταίους να έχουν πρόσβαση στην ψηφιακή πλατφόρμα εάν λειτουργούν ως  πράκτορες εξουσιοδοτημένοι να παράσχουν κάλυψη για λογαριασμό του ασφαλιστή  (coverholders) ή ενεργούν για λογαριασμό ενός coverholder.

“Σε όλο τον κόσμο τα Lloyd’s έχουν μια αξιοζήλευτη φήμη ως η κορυφαία ασφαλιστική αγορά και παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός για ασφαλιστικές λύσεις”, δήλωσε ο πρόεδρος των Lloyd’s Bruce Carnegie-Brown. “Ομως, στην εποχή της ψηφιακής διαταραχής, οι συνεργάτες μας τόσο στις εδραιωμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες αγορές αναζητούν νέους τρόπους να αποκτήσουν πρόσβαση στην αγορά μας”, πρόσθεσε. “Η Lloyd’s Bridge προσφέρει την ιδανική πλατφόρμα για να γινει αυτό γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά. Θα επιτρέψει στους coverholders από διαφορετικά μέρη του κόσμου να επωφεληθούν από την ευκολότερη πρόσβαση στην τεχνογνωσία, ταλέντο στο undewriting, παραγωγική δυναμικότητα (capacity) και την χρηματοοικονομική ασφάλεια των Lloyd’s”, κατέληξε.

Η Lloyd’s Bridge είναι η τελευταία από μια σειρά κινήσεων που στοχεύουν σε περισσότερη χρήση της τεχνολογίας για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους πελάτες, την ενίσχυση των αποφάσεων για ανάληψη κινδύνων και την βελτίωση των λειτουργιών της αγοράς.  Για παράδειγμα, υπάρχουν σχέδια για τη δημιουργία μιας νέας δικτυακής πύλης (portal) για underwriting που θα επιτρέπει στους coverholders να δίνουν τιμές, να αναλαμβάνουν κινδύνους και να εκδίδουν συμβόλαια για λογαριασμό των συνδικάτων των Lloyd’s. Περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία αυτή θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω.