Οι μεσίτες ασφαλειών ζητούν καλύτερες υπηρεσίες για τους πελάτες μεγάλων συμβολαίων

Οι μεσίτες που προσφέρουν υπηρεσίες σε πελάτες μεγάλων συμβολαίων (HNW) ζητούν καλύτερες υπηρεσίες από τις ασφαλιστικές εταιρείες καθώς επίσης και μια μεγαλύτερη γκάμα ασφαλιστικής κάλυψης σύμφωνα με έρευνα που έγινε από την AIG, στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Συμπεράσματα από τις ασφαλιστικές εταιρείες έδειξαν ότι κατά την διάρκεια την οικονομικής ύφεσης το τμήμα πελατών μεγάλων συμβολαίων κατέγραψε ανοδικές τάσεις με πρόβλεψη ότι ο αριθμός των εκατομμυριούχων στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αυξηθεί κατά δύο εκατομμύρια μέσα στα επόμενα 10 χρόνια. 

Επίσης σύμφωνα με τα ίδια συμπεράσματα, θα συνεχιστεί η αύξηση στις αξίες σε ό,τι αφορά τα αντικείμενα έργων τέχνης, πολύτιμους λίθους και για στις συλλογές οίνου. Κάποιοι άλλοι μεσίτες ζητούν προϊόντα που έχουν σχέση με τις εγκληματικές δράσεις (απαγωγές, ληστείες) που προκύπτουν από το πρόβλημα της οικονομικής ύφεσης και κατά προτίμηση όλοι οι κίνδυνοι να ενσωματωθούν σε μια πολιτική. 

Η Αντιπρόεδρος της AIG του Ηνωμένου Βασιλείου, Ann Owen, σχετικά με τους ιδιώτες πελάτες, δήλωσε: «για κάποιο χρονικό διάστημα οι απαιτήσεις των μεσιτών και των πελατών προκαλούσαν μεταβολές στην αγορά έτσι θεωρήσαμε ότι ήταν σωστό να επανεκτιμήσουμε τι πραγματικά θέλουν οι πελάτες από τις ασφαλιστικές εταιρείες παίρνοντας τις συμβουλές των μεσιτών οι οποίοι βρίσκονται κοντά στην αγορά. 

Αυτό μας βοήθησε να κάνουμε εκ νέου προτάσεις σύμφωνα με τις ενδείξεις αυτής της συγκεκριμένης αγοράς, δίνοντας έμφαση στο TCF, διαβεβαιώνοντας ότι τα προϊόντα μας καλύπτουν τις ανάγκες των πελατών μας».