AM Best: Στο στόχαστρο Γαλλία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο

της Ελενας Ερμείδου

Νέο κεφάλαιο για τις ασφαλιστικές της Γαλλίας, Ιταλίας και Ηνωμένου Βασιλείου ανοίγει η AM Best αναθεωρώντας τις προοπτικές σε αρνητικές. Ο ιός της πανδημίας τις βάζει σε νέες περιπέτειες.

Το τεχνικό περιθώριο των ασφαλιστικών στην Γαλλία βρίσκεται υπό πίεση επί σειρά ετών σημειώνει η AM Best λόγω των χαμηλών περιθωρίων. Η επέλαση του Covid-19 θα επιδεινώσει την οικονομία της Γαλλίας και τις επιδόσεις των αγορών κεφαλαίου ο αντίκτυπος των οποίων θα φανεί στην φερεγγυότητας των ασφαλιστικών ζωής.

Οι επιπτώσεις του Covid-19 θα δημιουργήσουν αρνητικό αντίκτυπο στα ασφάλιστρα μεσοπρόθεσμα καθώς τα νοικοκυριά θα διαθέτουν λιγότερο απόθεμα για επενδύσεις και αποταμίευση. Η πανδημία επίσης θα συρρικνώσει τα επίπεδα φερεγγυότητας λόγω της πτώσης των αγορών κεφαλαίων, το άνοιγμα των spreads, και την αύξηση επιπέδων κινδύνου εταιρικών ομολόγων.

Στο Ιταλία ωστόσο έχουν συμβεί όλα αυτά, μειώνοντας τις αγοραίες αξίες των εισηγμένων εταιρειών. Ο κίνδυνος για τα ομόλογα έχει ανέβει καθώς οι Ιταλικές ασφαλιστικές είναι εκτεθειμένες σε μεταβλητότητα τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στις διεθνείς αγορές.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο οι χρηματοοικονομικές αγορές αντέδρασαν αρνητικά με τις αποδόσεις επί των επενδύσεων των ασφαλιστών ζωής να μειώνονται. Κυριαρχεί έντονη αβεβαιότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ αναμένεται επιδεινωθούν όσο ανοίγουν τα spreads των ομολόγων.

Ωστόσο σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης ότι η έκθεση των ασφαλιστών καλύπτεται από τους αντασφαλιστές και οι ζημιές μπορούν να αντισταθμιστούν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*