Απών ο Πολάκης από τη δίκη του (Upd)

Ερήμην του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας συζητήθηκαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η μηνυτήρια αναφορά και αγωγή της ΠΟΕΔΗΝ και του προέδρου της, εναντίον του Π. Πολάκη, για συκοφαντική δυσφήμιση (εδώ). Οι ενάγοντες διεκδικούν αποζημίωση ύψους 100 χιλ. ευρώ, για δυσφημιστική – όπως υποστηρίζουν – ανάρτηση του υπουργού στο facebook (εδώ) με αφορμή το δημοσίευμα του Guardian, αξιώνοντας την αποκατάσταση του κύρους της Ομοσπονδίας και του προέδρου της, Μ. Γιαννάκου.

Ο τελευταίος σχολιάζοντας την απουσία του Υπουργού από το δικαστήριο, σημείωσε: «Κρύφτηκε σήμερα, θα πληρώσει όμως πολύ ακριβά τα ψέματά του. Όλα τα χρήματα που θα επιδικαστούν, θα διατεθούν στα δημόσια νοσοκομεία για την αγορά υλικών και την εγκατάσταση ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων, αυτά που δεν μπορεί να κάνει ο κ. Πολάκης. Με μαγκιές, ψέματα και λάσπη προσπαθεί να κρύψει κάτω από το χαλί την κατάρρευση της δημόσιας υγείας, που την πληρώνουμε με ανθρώπινες ζωές. Ως υπουργός ξέρει μόνο να υπογράφει μνημόνια με το στυλό στο στόμα. Είναι ο καλύτερος καρπαζοεισπράκτορας».

Στο μεταξύ, όπως υποστήριξε ως μάρτυρας στη δίκη ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Στ. Κουτσιουμπέλης, όλα όσα είχε γράψει ο Π. Πολάκης στην ανάρτησή του ήταν ψευδή και συκοφαντικά, με στόχο να πλήξουν την αξιοπιστία της κριτικής της Ομοσπονδίας σε βάρος της κυβέρνησης.

«Ο υπουργός θα ήθελε διορισμένα συνδικάτα, να μην ελέγχουν το κράτος», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Εάν στη συνέντευξη του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ στον Guardian, η οποία και προκάλεσε την απάντηση Πολάκη, περιλαμβάνονταν ψευδή στοιχεία για την κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας, ο κ. Γιαννάκος θα είχε απολυθεί. Οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις θερίζουν αυτή τη στιγμή. Πολλές φορές πλένουμε τα χέρια μας μόνο με νερό και τα σκουπίζουμε στις ποδιές μας» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς, επίσης, για τη σχέση του Μ. Γιαννάκου με τον Ευ. Βενιζέλο και τον Α. Γεωργιάδη, όπως υπονόησε στην ανάρτησή του ο κ. Πολάκης, ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ απάντησε: «Ποτέ ο κ. Άδωνις δεν μας συκοφάντησε. Η πολιτική αντιπαράθεση είναι θεμιτή, όχι όμως οι πολιτικές επιθέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση, χρησιμοποιούσε τις θέσεις των συνδικαλιστών, σήμερα, όμως, του δημιουργούν πρόβλημα».

Ο Π. Πολάκης, που δεν είχε καν διορίσει δικηγόρο για την υπεράσπισή του, ώρες αργότερα εξέδωσε μια λιτή ανακοίνωση, στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ λέει ότι δεν θα παίξει το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, κατηγορώντας την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ για προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης.

«Η ένδεια επιχειρημάτων και οι προσταγές των κομματικών διευθυντηρίων οδηγούν την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ στη μεταφορά της πολιτικής αντιπαράθεσης στις αίθουσες των δικαστηρίων» αναφέρει χαρακτηριστικά, προειδοποιώντας παράλληλα πως η πολιτική της κυβέρνησης δεν θα καμφθεί από κανενός είδους εκβιασμό.

Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος ο Ανδρέας Ξανθός έχει υποστηρίξει, άλλωστε, για την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ ότι «συναλλάσσονταν με την εξουσία τα προηγούμενα χρόνια» και άρα έχει ευθύνες για το «πελατειακό σύστημα σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία ευνοιοκρατίας, ημετεροκρατίας και κομματοκρατίας».

Η απόφαση του δικαστηρίου δεν έχει ακόμη εκδοθεί. Σύμφωνα πάντως με τον κο Πολάκη, «η Ελληνική Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα εμποδίσει την ποινικοποίηση του πολιτικού λόγου». 

Πηγή: mononews.gr, tovima.gr, newsbeast.gr, newsbomb.gr, virus.com.gr