International Life, οι εξελίξεις, και τα 21 εκ που δεν καταβλήθηκαν μέχρι 31/8

Σε εκκρεμότητα παραμένει το κλείσιμο της συμφωνίας για τη μεταβίβαση στην Εθνική Ασφαλιστική του μεγαλύτερους μέρους του χαρτοφυλακίου Ζωής της International Life, ώστε αυτό να αλλάξει τελικά χέρια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, μέσα στις επόμενες ημέρες πιθανότατα έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, θα έχουν πέσει όλες οι προβλεπόμενες υπογραφές, προκειμένου το δίκτυο της Εθνικής να αναλάβει την υποστήριξη περίπου του 70% των φακέλων της International Life. Οι ίδιες πηγές προερχόμενες και από τις δύο εταιρείες τονίζουν ότι η καθυστέρηση που παρατηρείται οφείλεται κυρίως σε λόγους καθαρά διαδικαστικούς, ενώ θα πρέπει να προσμετρηθεί το γεγονός ότι μεσολάβησε και ο Αύγουστος, οπότε η αγορά κατεβάζει συνολικά τις ταχύτητές της.

Εφόσον τελικά κλείσει το όλο θέμα, στόχος της International Life  είναι να περάσει στην Εθνική Ασφαλιστική ή σε άλλη ασφαλιστική εταιρεία, ένα ακόμη, μικρότερο σε αριθμό συμβολαίων, χαρτοφυλάκιο που αντιστοιχεί περίπου το 15 με 20% του συνολικού χαρτοφυλακίου της εταιρείας, ενώ το υπόλοιπο των πελατών της εταιρείας θα κληθεί να εισπράξει κάθε διεκδικούμενο ποσό, στο βαθμό που το προβλέπει ο νόμος, από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Κλάδου Ζωής.

Σε ότι αφορά, τώρα, την εταιρεία Γενικών Ασφαλειών  της international Life, σταδιακά τα συμβόλαιά της ανανεώνονται με τους ίδιους όρους από την Interamerican, ενώ κύκλοι της International Life δήλωναν χθες ότι δεν έχει εγκαταλειφθεί πλήρως η προσπάθεια διάσωσης της εταιρείας, στη λογική όμως της επαναλειτουργίας της από πολύ χαμηλότερο επίπεδο. Πάντως, θα πρέπει να τονιστεί ότι έως τις 31 Αυγούστου δεν είχε καταβληθεί το ποσό των περίπου 21 εκατ. ευρώ το οποίο απαιτούσε ο επόπτης ώστε η International Life να καλύψει το ελάχιστο των εγγυημένων κεφαλαίων της.