International Life: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 10 εκατ. ευρώ αποφάσισε η Γενική Συνέλευση

Αύξηση κεφαλαίου κατά 10 εκατ. ευρώ αποφάσισε χθες η γενική συνέλευση των μετόχων της International Life, με στόχο την ενίσχυση της εταιρείας Γενικών Ασφαλίσεων.

 

Πρόκειται για απόφαση η οποία θα εκτελεστεί στις επόμενες εβδομάδες, υπό την προϋπόθεση ότι στο μεταξύ θα έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς η μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου της εταιρείας Ζωής στην Εθνική Ασφαλιστική.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την αύξηση των 10 εκατ. ευρώ θα καλύψουν είτε οι σημερινοί μέτοχοι της εταιρείας, είτε ξένος επενδυτής. Μάλιστα λέγεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από κινεζικό fund. Πρόκειται ωστόσο για πληροφορία η οποία δεν επιβεβαιώνεται επισήμως, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι από την πλευρά της International Life δεν γίνονται σχόλια ή δηλώσεις για το όλο θέμα.

 

Σε κάθε περίπτωση το τι θα συμβεί με την εταιρεία φαίνεται ότι θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει από την Παρασκευή, οπότε εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή προσφορών σχετικά με το χαρτοφυλάκιο Ζωής του ομίλου, που όπως όλα δείχνουν, αλλά και σύμφωνα με πληροφορίες του IW, θα μεταβιβαστεί κατά ένα μέρος μόνο στην Εθνική Ασφαλιστική