«ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ»: Έκθεση χαρακτικής του Μ. Χάρου στον χώρο τέχνης της Εθνικής Ασφαλιστικής

Η έκθεση χαρακτικής του Μανώλη Χάρου υπό τον τίτλο«ΤΥΠΟ» −μια από τις ελάχιστες φορές που εκτίθεται το σύνολο του χαρακτικού του έργου− θα φιλοξενηθεί στον χώρο τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» της Εθνικής Ασφαλιστικής (Κοραή 4), στο πλαίσιο του 3ου Athens Print Festival.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τρίτη 1η Μαρτίου και θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016.

Ο ζωγράφος και χαράκτης, ένας από τους σημαντικούς εικαστικούς της γενιάς του, γεννήθηκε στα Κύθηρα το 1960, σπούδασε αρχικά στην École Nationale Supérieure des Beaux-Arts στο Παρίσι και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό στην École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs.

Τιμήθηκε με το γαλλικό εθνικό βραβείο Prix des Fondations και το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, ενώ εργάστηκε ως προσκεκλημένος καλλιτέχνης στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Princeton, από όπου και ξεκίνησε την έρευνά του για τους μύθους του Αισώπου.

Έχει συνεργαστεί με κάποια από τα μεγαλύτερα εργαστήρια καλλιτεχνικής χαρακτικής και εκτύπωσης στον κόσμο, κι έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις χαρακτικής σε πολλές χώρες της Ευρώπης, στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία κ.ά.

Χαρακτικά και βιβλία (εκδόσεις τέχνης) του Μανώλη Χάρου βρίσκονται σε μεγάλες διεθνείς συλλογές και μουσεία, ενώ έργα του σε δημόσιες ή ιδιωτικές συλλογές εντός κι εκτός Ελλάδας.

chrisa_manolis-charos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*