Το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ συμμετέχει  στο 33% του συνεταιριστικού κεφαλαίου της Τράπεζας Ηπείρου

 

[starbox]

 

Εντός  των επομένων ημερών θα ανακοινωθεί η συμμετοχή με ποσοστό 33% που αντιστοιχεί σε περίπου 7 εκατ. ευρώ   του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ ( Επαγγελματικού Ταμείου Ασφαλιστικών Υπαλλήλων)  στο συνεταιριστικό  μετοχικό κεφάλαιο της συνεταιριστικής Τράπεζας της Ηπείρου.  Το Ταμείο είχε προχωρήσει κατά το προηγούμενο διάστημα σε due Dilligence και είδε ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες  της τράπεζας είναι μικρές και οι αναπτυξιακές προοπτικές αρκετές μεγάλες για την περιφέρεια της Ηπείρου.  Έχει 5.000 μέλη.  Υπάρχει μάλιστα το ενδεχόμενο αύξησης συμμετοχής στο 40% επί του μετοχικού κεφαλαίου της συνεταιριστικής Τράπεζας

Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνεταιριστικής Τράπεζας ΗΠΕΙΡΟΥ ανακοίνωσε  ότι με σημαντική υπερκάλυψη, επετεύχθη ο στόχος της αύξησης του συνεταιριστικού της κεφαλαίου για την αποκατάσταση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας.

Με δεδομένη την επικείμενη έκτακτη Γενική Συνέλευση το Δ.Σ. αποφάσισε την παράταση της αύξησης συνεταιριστικού κεφαλαίου και μάλιστα με τους ιδίους προνομιακούς όρους και προϋποθέσεις τουλάχιστον μέχρι την 21/12/2015.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου διαθέτει εννέα υποκαταστήματα σε Γιάννενα, Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα, ενώ ελέγχει το 7% με 8% της συνολικής τραπεζικής αγοράς του Νομού Ιωαννίνων. Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου ιδρύθηκε το 1978 και έδρα στα Γιάννενα.