Χρ. Παπαδόγιαννης, ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ: Εκπληρώνονται οι στόχοι μας στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

του Βάιου Κρόκου

Έξι χρόνια συμπληρώνει το ΤΕΑ – ΕΑΠΑΕ ως θεσμικός επενδυτής στην Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου και – παρά τις όποιες προκλήσεις – οι στόχοι που είχαν τεθεί υλοποιούνται.

Την ικανοποίηση του ως προς αυτό εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, και πρόεδρος του δ.σ του ΤΕΑ – ΕΑΠΑΕ, κ. Χρήστος Παπαδόγιαννης. Μιλώντας στην Συνέντευξη Τύπου για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2020 ο ίδιος σημείωσε πως από την αρχή ο βασικός μέτοχος είχε ως στόχο:

-Την βελτίωση των Εποπτικών Δεικτών

-Την αναβάθμιση της εταιρικής διακυβέρνησης

-Τον εκσυγχρονισμό δομών λειτουργίας της τράπεζας

-Να καταστεί η τράπεζα προτιμητέο εργασιακό περιβάλλον

-Να εφαρμόζεται μια σταθερή αναπτυξιακη στρατηγική

Παράλληλα, ο κ. Παπαδόγιαννης σημείωσε πως το τριετές επιχειρηματικό πλάνο 2020-22 βρίσκεται σε εξέλιξη με επιτυχία, με εξαιρετικά αποτελέσματα και εντός στόχων – κάτι που ισχύει ειδικότερα και για το τρέχον 2021, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε διοίκηση και εργαζόμενους καθώς όλοι συμβάλλουν στις διαδικασίες σημαντικά. Εξελίσσεται η διαδικασία της λειτουργίας της τράπεζας κατά το πρόγραμμα που έχει τεθεί από την διοίκηση και τον βασικό μέτοχο και μας δημιουργεί εξαιρετικά ευχάριστες συνθήκες για το μέλλον. Ο βασικός στόχος είναι η εξέλιξη της τράπεζες σε ένα πρωτοποριακό συνεταιριστικό πιστωτικό ίδρυμα που θα στηρίζει ενεργά την τοπική επιχειρηματικότητα και οικονομία και θα επιστρέφει αξία στους συνεταίρους και στους εργαζόμενους και εν τέλει στην κοινωνία της Ηπείρου», είπε, μεταξύ άλλων.

«Ο βασικός στόχος είναι η εξέλιξη της τράπεζες σε ένα πρωτοποριακό συνεταιριστικό πιστωτικό ίδρυμα που θα στηρίζει ενεργά την τοπική επιχειρηματικότητα και οικονομία και θα επιστρέφει αξία στους συνεταίρους και στους εργαζόμενους και εν τέλει στην κοινωνία της Ηπείρου», συμπλήρωσε.

Κατά τα άλλα, ο κ. Παπαδόγιαννης επιβεβαίωσε πως στα πλάνα της Τράπεζας παραμένουν οι προθέσεις για επέκταση και ανακατανομή του Δικτύου. Επόμενο βήμα αποτελεί το νέο κατάστημα στο Μέτσοβο, ενώ δρομολογούνται περαιτέρω ενέργειες το επόμενο διάστημα. Η διοίκηση παραμένει προσηλωμένη στη διαδικασία λήψης άδειας επέκτασης εκτός της Περιφέρειας 

«Με μικρά και ουσιαστικά βήματα θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά και την υπεύθυνη στάση τηρώντας το business plan, εν μέσω του δύσκολου και μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος. Έχουμε τα εχέγγυα να δημιουργήσουμε μια ισχυρή Συνεταιριστική Τράπεζα βοηθώντας παράλληλα και την κοινωνία και την οικονομία», κατέληξε.

Αξίζει να αναφερθεί τέλος πως για το 2020 – μετά τις προβλέψεις – η καθαρή κερδοφορία αυξήθηκε κατά 23%. Επίσης την ίδια περίοδο, υπήρξε πιστωτική επέκταση κατά 24 εκατ. ευρώ στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα στην τοπική οικονομία.

Για τα αποτελέσματα, την εγχώρια οικονομία, την οικονομία της Ηπείρου ειδικότερα, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τους επιχειρησιακούς στόχους του 2021 μίλησαν αναλυτικά επίσης ο Κωνσταντίνος Ζωνίδης, Πρόεδρος Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, ο κ. Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου και ο κ. Βασίλειος Τσουκανέλης, Εντεταλμένος Εκτελεστικός Σύμβουλος Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*