Στο “κόκκινο” η παιδιατρική κλινική στην Κατερίνη

Με δύο (2) μόλις ειδικούς γιατρούς έχει μείνει η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Κατερίνης, με κίνδυνο να οδηγηθεί άμεσα σε αναστολή λειτουργίας.
Όπως καταγγέλλει η ΣΥΝΟ-ΕΣΥ, το ενδεχόμενο να μην βγει η εφημερία επηρεάζει ευθέως και τη λειτουργία της Μαιευτικής Κλινικής, με δραματικές συνέπειες για την περίθαλψη των κατοίκων στο νομό Πιερίας.
Σύμφωνα με το Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης, Αστέριο Φαρμάκη, έχουν εγκριθεί οι θέσεις δύο (2) επικουρικών παιδιάτρων, οι οποίοι θα υπηρετήσουν στο νοσηλευτικό ίδρυμα με τριετή θητεία. Ωστόσο, οι εκλογές “πάγωσαν” τις διαδικασίες με αποτέλεσμα τα κενά να καλύπτονται προσωρινά με μετακινήσεις προσωπικού. Ο κ. Φαρμάκης τονίζει ότι η Κλινική θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, ενώ δεν αποκλείει να προσλάβει και γιατρούς με δελτίο παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι), εάν και εφόσον οι μετακινήσεις δεν καταφέρουν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες εφημεριακής κάλυψης της Κλινικής, έως ότου έρθουν οι επικουρικοί γιατροί.
Η παροχή υπηρεσιών με μπλοκάκι, πάντως, συναντά την αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών, οι οποίοι θεωρούν ότι οι ελλείψεις αξιοποιούνται για την είσοδο “από την πίσω πόρτα” των ιδιωτών στο ΕΣΥ.

ΠΗΓΗ: virus.com.gr