Daedalus: Η διαφορετική μεσιτική πρόταση

Η εταιρεία προσηλωμένη στη διαφοροποίησή της από τον ανταγωνισμό, γεφυρώνει δύο διαφορετικές απόψεις έχοντας «το ένα μάτι στο παρελθόν και το άλλο μάτι στο μέλλον», κάτι που τελικά συνιστά και τη διάκρισή της από το σύνολο. Στο πλαίσιο αυτό, μεριμνά και καταφέρνει να έχει άλλη δομή λειτουργίας, με διαφορετική οργάνωση εργασίας. Δημιουργεί νέα και μοναδικά προγράμματα ασφάλισης ζωής και περιουσίας, προσαρμοσμένα στις σημερινές ιδιαίτερες ανάγκες κάθε πελάτη.
Με αρχές, συνέπεια και εφαρμογή διαδικασιών, διασφαλίζει την επαγγελματική αρτιότητα την οποία και αποδίδει στον πελάτη.

Στηρίζει την εργασία της στην απλότητα και τη διαφάνεια, στην εξειδικευμένη ενημέρωση και στο υψηλό aſter sales, διασφαλίζοντας την ποιοτική της διαφορά. Η ιεραρχία παίζει σημαντικό ρόλο στην εταιρεία, όπως επίσης και η γραμματειακή υποστήριξη, η οποία είναι πάντα χαμογελαστή και πρόθυμη να εξυπηρετήσει.
Χαρακτηριστικό της που συνιστά τη διαφορετικότητα: η δημιουργία σχολής ασφαλιστών και η ανάπτυξη νέας γενιάς επαγγελματιών. Η εταιρεία σκοπεύει στη διαχρονικότητά της. Σε αυτή θα συμβάλλει το εκπαιδευτικό κέντρο -το Secret 8 project- το οποίο και σκοπεύει να καταρτίζει τους συνεργαζόμενους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές παρέχοντάς τους γνώσεις και πρακτικές με σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης.

Οι επικεφαλής της Daedalus γνωρίζουν εξαρχής ότι θα χρειαστεί αρκετό χρονικό διάστημα για να λειτουργήσει και να αποδώσει η σχολή της νέας γενιάς ασφαλιστικών συμβούλων, όμως αποτελεί στόχο και περιλαμβάνεται στις πρώτες θέσεις του σχεδίου ανάπτυξης της εταιρείας.
Η Daedalus και η Secret θα δώσουν μεγάλη έμφαση στο να παρέχουνστους συνεργάτες τους εμπειρία εξυπηρέτησης και εκμάθησης, εστιάζοντας στη λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά.
Ένα από τα κρυφά όπλα της νέας λειτουργίας θα είναι η σχέση της μόνιμης Συμβούλου Ψυχικής Υγείας με τους διαμεσολαβητές μέσα στην εταιρεία, με κύριο σκοπό ανάπτυξης σε κάθε συνεργάτη ξεχωριστά, αλλά και σε ομαδικό επίπεδο, την εμβάθυνση των έξι στοιχείων της Αυτοπαρακίνησης, της Αυτοδιαχείρησης, της Αυτορύθμισης, της Αυτοανάλυσης, του Αυτοελέγχου, του Αυτοκαθορισμού.
Ο τελικός σκοπός της Συμβούλου Ψυχικής Υγείας είναι η σχέση του συνεργάτη της Secret με τον πελάτη να περάσει σε μιαν άλλη διάσταση, πιο αληθινή και ουσιαστική, κάτι που οπωσδήποτε θα αναβαθμίσει το επάγγελμα και δη τον θεσμό. Επίσης, να παρέχει μια επιπλέον σιγουριά σε αυτήν τη σχέση, πέρα από την καθαρά υλική και οικονομική που προσδίδει ένα ασφαλιστικό προϊόν.

Η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας συντονίζεται με τις διδασκαλίες των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων Πλάτωνα και Αριστοτέλη και αποδέχεται ότι η μάθηση καλλιεργείται καλύτερα εκεί που βρίσκει σταθερό συναισθηματικό έδαφος, διότι δεν είναι κάτι που εισάγεται στον ανθρώπινο νου μόνο με την εξωτερική διαδικασία της διδασκαλίας (επανάληψη και μίμηση) αλλά είναι μια εσωτερική διεργασία ίδιας και εμπειρικής ανακάλυψης, που χωρίς την αμοιβαία βούληση δεν μεταδίδεται. Στο πρόγραμμα κατάρτισης περιλαμβάνεται η εκπαίδευση για την ασφάλιση κατοικιδίων, για τα προγράμματα νομικής προστασίας και για τα προγράμματα των ασφαλιστικών εταιρειών με τις οποίες συνεργάζεται η Daedalus.
Η εταιρεία έχει πέντε μετόχους, ένας εκ των οποίων είναι μεγάλη πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα στον χώρο της υγείας, ενώ ένας δεύτερος μέτοχος-επενδυτής έχει διατελέσει γενικός διευθυντής της Regency Casino-Hyatt-Porto Carras στην Ελλάδα και σε αρκετές χώρες του εξωτερικού.
Το εύρος των δυνητικών εργασιών της ξεπερνά τον ασφαλιστικό τομέα, αναπτύσσοντας δραστηριότητες σχετικές με τον κλάδο της «πράσινης» ενέργειας και με την ασφάλιση κατοικιδίων.
Η εταιρεία ξεκίνησε την επιχειρηματική της δραστηριότητα το καλοκαίρι του 2012 και έκτοτε αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς. Τα σχέδιά της είναι πολλά και αποβλέπουν σε δημιουργικές πραγματικότητες, όπως γραφείων τρίτης γενιάς με λεπτομέρειες διακόσμησης οι οποίες θα σε παρακινούν να καθίσεις αλλά και να δουλέψεις.

DAEDALUS_2
Θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι η εταιρεία μας πιστή στο θεσμό της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (Ε.Κ.Ε) και στους υψηλούς σκοπούς που υπηρετεί, υποστηρίζει το έργο του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), διαθέτοντας μέρος των ασφαλίστρων της στον Οργανισμό, ώστε να πραγματοποιηθούν οι πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών 3-18
ετών, με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες.

Γραφεία – Επικοινωνία
Λ. Κηφισίας 10-12, Μαρούσι, Αθήνα, Εμπορικό Κέντρο Agora, Τ.Κ. 15125
τηλέφωνα: 210 68 43 888, 210 68 00 588, 210 68 00 688 fax 210 68 01 288
e-mail: info@daedaluslife.gr

Πηγή: Το άρθρο δημοσιεύτηκε στον “Οδηγό Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης 2015”, που κυκλοφόρησε με το περιοδικό ΧΡΗΜΑ της Ethos Media

Δείτε εδώ σε ηλεκτρονική μορφή τον Οδηγό Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης 2015