Χρ. Φυτέα: Τα ελεύθερα Δίκτυα έχουν ένα κοινό στόχο

της Χριστίνας Φυτέα, Εμπορική Διεύθυνση ΠΑΡΟΝ ΕΠΕ, προέδρου της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας ΕΕΑ, ΓΓ του ΕΕΔΕΓΕ, μέλους του ΔΣ του ΠΣΣΑΣ

επιμέλεια: Έλενα Ερμείδου

Η ελληνική οικονομία έχει μπροστά της μια μεγάλη πρόκληση: να κερδίσει το στοίχημα της κάθετης ανάπτυξης και της οριστικής εξόδου από την κρίση. Θα πρέπει, λοιπόν, όλοι, ανεξάρτητα από τον ρόλο που έχουμε αναλάβει, να καταλάβουμε πόσο πολύ μπορεί να συνεισφέρει η ιδιωτική ασφάλιση προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η τελευταία μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών σε συνεργασία με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος το αποδεικνύει αυτό περίτρανα, αφού οι επιδράσεις, τόσο οι άμεσες όσο και οι έμμεσες, από τη δράση του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης είναι καταλυτικές.

Όταν προάγεται η εμπέδωση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών, όταν δημιουργούνται οι συνθήκες σταθεροποίησης του βιοτικού επιπέδου, αυξάνονται οι θέσεις εργασίας και ενισχύεται η επιχειρηματικότητα μέσα από την εφαρμογή ενός αξιόπιστου θεσμικού πλαισίου, διαμορφώνεται ένα περιβάλλον φιλικό προς την ισχυρή ανάπτυξη μιας κοινωνίας.

Ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης μπορεί να βελτιώσει τις επιδόσεις της οικονομίας, αρκεί να συνειδητοποιήσουμε όλοι εμείς στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, που αποτελούμε το «μυϊκό σύστημα» αυτού του οργανισμού, πως πρέπει να ενεργούμε συντεταγμένα, με στόχευση την κατάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών.

Ο πολίτης είναι ο λόγος της επαγγελματικής μας ύπαρξης, γι’ αυτό και είμαστε υποχρεωμένοι να τον εκπαιδεύσουμε να υιοθετήσει πρακτικές προστασίας όχι μόνο για τον ίδιο και την οικογένειά του, αλλά και για τα περιουσιακά του στοιχεία.

Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Η μη ικανοποιητική διείσδυση της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα οφείλεται και σε άλλους παράγοντες, όπως την έλλειψη εφαρμογής φορολογικών κινήτρων, τη λανθασμένη αντίληψη των πολιτών για τον τρόπο λειτουργίας του κοινωνικού φορέα, αλλά και το γεγονός ότι ο συμπληρωματικός ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης σε σχέση με την κοινωνική δεν έχει ακόμη θεσμοθετηθεί.

Μέσα από τη «ματιά» του ελεύθερου δικτύου πωλήσεων (πιο δόκιμα του ελεύθερου δικτύου ασφαλιστικής συμβουλευτικής), πιστεύω, από καρδιάς, πως όλοι μαζί, σεβόμενοι τις ανάγκες και τα «θέλω» των πολιτών, εκσυγχρονίζοντας και αναβαθμίζοντας το γνωστικό μας πεδίο, συμμαχώντας με τους θεσμικούς φορείς και ασκώντας πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις για να εξεταστούν όλα αυτά τα θέματα –που θα επιφέρουν μεγαλύτερη διείσδυση της ιδιωτικής ασφάλισης στην ελληνική κοινωνία–, θα επιτύχουμε τον κοινό μας στόχο: να αφήσουμε όλοι μαζί ένα ισχυρό αποτύπωμα.

*αναδημοσίευση από τον Οδηγό Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης 2019

Πατήστε εδώ για να δείτε online την ετήσια ψηφιακή έκδοση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*