Το νέο ΔΣ της ΕΑΕΕ, η σύνθεση και οι στόχοι του

[starbox]

Με «αέρα» ανανέωσης αλλά και εμπειρία από το παρελθόν θα συντεθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών όπως θα προκύψει από τις εκλογές της Παρασκευής όπου πραγματοποιείται η γενική συνέλευση της ΕΑΕΕ. Οι παλιοί δοκιμασμένοι πρωταγωνιστές αλλά και τα νέα πρόσωπα που τα τελευταία χρόνια ασχολούνται με τα κοινά και ενδιαφέρονται για την κινητοποίηση και ανάδειξη των ανθρώπων του κλάδου και των εταιρειών θα αποτελέσουν το νέο «όχημα» που θα οδηγήσει την ιδιωτική ασφάλιση σε νέα πεδία δραστηριοτήτων. Θεωρείται ως ειλημμένη απόφαση μεταξύ όλων ότι δεν υπάρχουν αντιδικίες, δεν υπάρχουν διαφωνίες επί της στόχευσης, και δεν υπάρχουν αντιρρήσεις ότι ο κλάδος πρέπει να «τρέξει» και οι εκλογές αποτελούν την επικύρωση της άτυπης συμφωνίας για ανάπτυξη, προβολή, εδραίωση του κλάδου στην κοινωνία.

Σύμφωνα με τα κορυφαία στελέχη του κλάδου, οι φετινές εκλογές διακρίνονται από κλίμα ωριμότητας καθώς δεν υπάρχει αμφισβήτηση ως προς το τι πρέπει να επακολουθήσει των εκλογών. Η χρονική στιγμή είναι καθοριστική, για να διευθετηθούν τα ανοικτά θέματα με πρώτο αυτό του ρόλου που η πολιτεία θα δώσει στην ιδιωτική ασφάλιση και πώς θα διαμορφωθεί η σχέση μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η παρουσία του υπουργού κ. Γιώργου Σταθάκη στην Γενική Συνέλευση (όπως και πέρυσι) θα δώσει ένα πρώτο στίγμα ή ακόμα μπορεί και να ξεκαθαρίσει τον προσανατολισμό των ενεργειών των ασφαλιστικών εταιρειών.

Να σημειωθεί ότι ήδη η ΕΑΕΕ και το υφιστάμενο διοικητικό συμβούλιο έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με υπουργούς της κυβέρνησης και έχει δημιουργήσει τις γέφυρες επί των οποίων θα διεξαχθούν και οι συζητήσεις και θα δρομολογηθούν οι όποιες προτάσεις. Στην βάση αυτή αναμένεται ότι και το νέο διοικητικό με τις εμπειρίες των παλιών και την συμμετοχή κάποιων νέων προσώπων θα συνεχίσει ένα μεγάλο έργο που αν και έχει αργήσει ίσως τώρα να μπορέσει να γίνει πραγματικότητα σε πολύ συντομότερο των διαβουλεύσεων χρόνο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*