back to top
17.6 C
Athens
Πέμπτη 12 Μαρτίου 2026

Στο MIT ως Guest Lecturer ο Παναγιώτης Λελεδάκης

Ο ιδρυτής και CEO του IFAAcademy Παναγιώτης Λελεδάκης προσκλήθηκε πρόσφατα ως guest lecturer σε εξειδικευμένο workshop του Massachusetts Institute of Technology (MIT) στη Βοστώνη, με αντικείμενο την εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στον χώρο των χρηματοοικονομικών, της ασφάλισης και της συμβουλευτικής.

Η πρόσκληση απευθύνθηκε από τον καθηγητή Μανώλη Κέλλη (Καμβυσέλη) / Manolis Kellis, επικεφαλής του MIT Computational Biology Group και Principal Investigator στο CSAIL, έναν από τους κορυφαίους διεθνώς επιστήμονες στον τομέα της υπολογιστικής βιολογίας και της γονιδιωματικής.

- Advertisement -

Κατά τη διάρκεια του workshop, ο Παναγιώτης Λελεδάκης παρουσίασε πρακτικά μοντέλα αξιοποίησης της AI στην πραγματική επιχειρηματική και συμβουλευτική πρακτική, εστιάζοντας στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ θεωρητικής έρευνας και εφαρμοσμένης χρήσης της τεχνολογίας σε οργανισμούς και επαγγελματίες του financial services sector.

Η συζήτηση με τους συμμετέχοντες –φοιτητές, επαγγελματίες και στελέχη από διαφορετικές χώρες– επικεντρώθηκε σε ζητήματα όπως:

- Advertisement -

• η μεταμόρφωση του ρόλου του συμβούλου στην εποχή της AI
• η πρακτική αξιοποίηση των AI εργαλείων στη λήψη αποφάσεων και στη διαχείριση κινδύνων
• η σχέση τεχνολογίας, στρατηγικής σκέψης και ανθρώπινης αξίας
• και τα όρια μεταξύ αυτοματοποίησης και ανθρώπινης κρίσης.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η ανταπόκριση των συμμετεχόντων υπήρξε ιδιαίτερα θετική, με έμφαση στη σαφήνεια και στην πρακτική διάσταση της παρουσίασης, γεγονός που «επιβεβαίωσε τη σημασία της σύνδεσης της AI με πραγματικά επιχειρηματικά σενάρια και όχι μόνο με ακαδημαϊκές προσεγγίσεις».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε επίσης ανταλλαγή απόψεων γύρω από πιθανές μελλοντικές ακαδημαϊκές και ερευνητικές προσεγγίσεις στον χώρο της εφαρμοσμένης τεχνητής νοημοσύνης. Επισημαίνεται επίσης ότι, παρότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί κάποιο πλαίσιο συνεργασίας, «η ίδια η προοπτική διαλόγου με έναν από τους κορυφαίους ακαδημαϊκούς και τεχνολογικούς οργανισμούς παγκοσμίως συνιστά εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη».

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Παναγιώτης Λελεδάκης: «Η πρόσκληση στο MIT δεν αποτελεί απλώς μια προσωπική τιμή, αλλά μια επιβεβαίωση ότι η εφαρμοσμένη γνώση γύρω από την AI και τη συμβουλευτική μπορεί να έχει διεθνή απήχηση. Η τεχνολογία δεν είναι αυτοσκοπός – είναι γέφυρα ανάμεσα στη γνώση και την πραγματική ζωή των οργανισμών και των ανθρώπων».

Η συμμετοχή αυτή στο MIT αποτελεί ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για το IFAAcademy και τη στρατηγική του να συνδέει την τεχνητή νοημοσύνη με την πρακτική αξία, την επιχειρηματική στρατηγική και τη σύγχρονη εκπαίδευση επαγγελματιών του χρηματοοικονομικού και ασφαλιστικού κλάδου.

Τον τελευταίο χρόνο, ο Παναγιώτης Λελεδάκης και το IFAAcademy κατάφεραν να αναπτύξουν σημαντικές στρατηγικές συνεργασίες διεθνούς επιπέδου με κορυφαίους επαγγελματικούς οργανισμούς και associations από όλο τον κόσμο, όπως το National Association of Insurance and Financial Advisors (NAIFA), το Financial Planning Institute (FPI) και το Financial Advice σε Νέα Ζηλανδία, Καναδά, Ν. Αφρική και πολλές άλλες χώρες του κόσμου. Η ανάπτυξη αυτών των συνεργασιών αποτελεί για εκείνους ένα σημαντικό επίτευγμα, «ενισχύοντας τη διεθνή δικτύωση και τον διάλογο γύρω από τη σύγχρονη συμβουλευτική πρακτική, καθώς και την πρακτική εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στον χώρο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών».

Δείτε το testimonial video του καθηγητή Μ. Κέλλη:

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Από το ρίσκο στην απόδοση: Ο broker ως επιταχυντής καινοτομίας και ανθεκτικότητας

Στον μεταβαλλόμενο κόσμο της επιχειρηματικότητας πρωταγωνιστούν όσοι κατανοούν πως το ρίσκο δεν είναι εμπόδιο, αλλά πηγή εξέλιξης

Παύλος Αχής, ΟΡΙΖΩΝ 1964 Ασφαλιστική, στο IWtalks: Γιατί να δουλέψει ένας 25χρονος στην ασφάλιση;

Ο Chief Insurance & Reinsurance Officer απαντά στο ερώτημα: «Τι θα λέγατε σε έναν 25χρονο που θα σας ρωτούσε σήμερα γιατί να δουλέψει στην ασφάλιση;»

NN Hellas: Συνεργασία με το Vivian Lab για την υγεία και την ευεξία των ανθρώπων της

Εργαζόμενοι και συνεργάτες του αποκλειστικού δικτύου αποκτούν πρόσβαση σε εξατομικευμένα εργαλεία και υπηρεσίες

Εταιρική διακυβέρνηση και διαχείριση κινδύνων στο 4th Greek Corporate Governance Summit – Βίντεο

Το 3ο Πάνελ του συνεδρίου ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία της διαχείρισης κινδύνων, τις συνέπειες της ΤΝ και τις νέες προκλήσεις των ΔΣ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ο ρόλος του cyber στον πόλεμο με το Ιράν: Αποκαλυπτικές πληροφορίες

ΗΠΑ και Ισραήλ δεν διστάζουν να δώσουν πληροφορίες για τη στρατιωτική τους ισχύ, όχι όμως και για κυβερνοεπιθέσεις, επισημαίνει το BBC

6 στις 10 ελληνικές επιχειρήσεις θεωρούν υψηλό τον κίνδυνο κυβερνοεπίθεσης

Εξακολουθούν ωστόσο να παρουσιάζουν σημαντικά κενά ασφάλειας, όπως αποκαλύπτει έρευνα της Mastercard

Κλοπές αυτοκινήτων: Η μάστιγα που απειλεί τους δρόμους μας

Σε έναν κόσμο όπου οι κλοπές αυτοκινήτων εξελίσσονται σε καθημερινό φαινόμενο, η πρόληψη είναι μονόδρομος

«We are here to serve»: Πολυετής σύμπραξη της Allianz με τον κορυφαίο τενίστα J. Sinner

O τετράκις πρωταθλητής Grand Slam θα συμμετάσχει σε διεθνείς καμπάνιες και δράσεις που αναδεικνύουν την αριστεία και την ανθεκτικότητα

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

12 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού: Η Vantive συμμετέχει στη διεθνή εκστρατεία πρόληψης

Η χρόνια νεφρική νόσος επηρεάζει 1 στους 10 ανθρώπους παγκοσμίως, συχνά χωρίς εμφανή συμπτώματα στα αρχικά στάδια

Ο ρόλος του cyber στον πόλεμο με το Ιράν: Αποκαλυπτικές πληροφορίες

ΗΠΑ και Ισραήλ δεν διστάζουν να δώσουν πληροφορίες για τη στρατιωτική τους ισχύ, όχι όμως και για κυβερνοεπιθέσεις, επισημαίνει το BBC

Παγκόσμια Εβδομάδα Γλαυκώματος: Ο προληπτικός έλεγχος σώζει την όραση

Στοιχεία αναφορικά με την πάθηση, καθώς και τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης, από την Ελληνική Εταιρεία Γλαυκώματος

6 στις 10 ελληνικές επιχειρήσεις θεωρούν υψηλό τον κίνδυνο κυβερνοεπίθεσης

Εξακολουθούν ωστόσο να παρουσιάζουν σημαντικά κενά ασφάλειας, όπως αποκαλύπτει έρευνα της Mastercard

Κλοπές αυτοκινήτων: Η μάστιγα που απειλεί τους δρόμους μας

Σε έναν κόσμο όπου οι κλοπές αυτοκινήτων εξελίσσονται σε καθημερινό φαινόμενο, η πρόληψη είναι μονόδρομος