Γιαννης Παπακωνσταντίνου: Δίνουμε στοχευμένη γνώση για την Solvency

Στοχευμένη και χρηστική γνώση για το Solvency και το πώς αυτό εφαρμόζεται στην πράξη από τις ασφαλιστικές εταιρείες, σκοπεύει να δώσει στα στελέχη της αγοράς η ημερίδα που πραγματοποιεί το ΕΙΑΣ στις 18 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει ο γενικός διευθυντής του ΕΙΑΣ κ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου, στόχος της ημερίδας είναι να ενημερωθούν τα αρμόδια στελέχη των εταιρειών τα οποία ασχολούνται με την εφαρμογή του Solvency για τα βήματα εφαρμογής και επιμέρους τεχνικές λεπτομέρειες της Οδηγίας που είναι καθοριστικής σημασίας στην συνέχισης της λειτουργίας των εταιρειών.

Πιστεύω, αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου στο IW, ότι «όσοι παραβρεθούν θα φύγουν ικανοποιημένοι για τα νέα στοιχεία που θα έχουν αποκομίσει και θα τους φανούν χρήσιμα στην εργασία τους». Ακόμα, συνεχίζει, είναι σημαντικό στην παρούσα χρονική στιγμή, είναι να υπάρχει κινητοποίηση σχετικά με τη Solvency προκειμένου να αποκτήσει η ελληνική ασφαλιστική αγορά όλα τα απαραίτητα εφόδια για να προχωρήσει με βάσει τις διεθνείς εξελίξεις και εφάμιλλα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

ΗΜΕΡΙΔΑ

Ειδικότερα, το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ) στις 18/12/2014, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής και ενημερωτικής δραστηριότητάς του, θα πραγματοποιήσει την Ημερίδα με θέμα: «ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ II– Ολιστική προσέγγιση στην εφαρμογή της Οδηγίας από τις ασφαλιστικές εταιρείες, υπό το πρίσμα της διαχείρισης κινδύνων».

Ομιλητές θα είναι ανώτατα στελέχη από την Τράπεζα της Ελλάδος, την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, τις Ασφαλιστικές Εταιρίες και από δύο Ελεγκτικές Εταιρίες.

Θα υπάρχουν επίσης και δύο panels συζήτησης, το πρώτο panel με τρεις CEOs μεγάλων ασφαλιστικών εταιριών με θέμα «Πόσο έτοιμες είναι οι ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα να εφαρμόσουν την Οδηγία της Φερεγγυότητας ΙΙ» και το δεύτερο panel με τέσσερα ανώτατα στελέχη της αγοράς μας με θέμα «Αλλαγή Εταιρικής Κουλτούρας».

Εδώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας