back to top
15.9 C
Athens
Δευτέρα 31 Μαρτίου 2025

Γ. Χατζηθεοδοσίου στο 1ο Financial Planning Forum: Αισιόδοξα μηνύματα και εξελίξεις για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Σε αισιόδοξες εκτιμήσεις και σε σημαντικές εξελίξεις που αναμένονται για τον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στον χαιρετισμό που απηύθυνε στις εργασίες του 1ου Financial Planning Forum το οποίο διοργάνωσε η HFPA.

ΝΕΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ

- Advertisement -

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ εκκίνησε ανακοινώνοντας την αναμενόμενη να υλοποιηθεί θετική εξέλιξη για την οποία ο ίδιος και ο ΓΓ του ΕΕΑ κ. Δ. Γαβαλάκης (συμμετείχε στο Forum) έχουν επιδιώξει με πολλαπλές προσπάθειες και αφορά την απευθείας αποστολή στο Επιμελητήριο του συμβολαίου αστικής ευθύνη και των επαναπιστοποιήσεων των επαγγελματιών από τους παρόχους τους. Όπως είπε βρίσκονται σε εξέλιξη νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες έχουν συζητηθεί με την (παρευρισκόμενη στο Forum)  ΓΓ Γενική Γραμματέα Χρηματοπιστωτικού τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κυρία Θ. Αλαμπάση. Με αυτή την εξέλιξη αυτή είπε ο κ. Χατζηθεοδοσίου και την αναμενόμενη συμφωνία της ΕΑΕΕ θα ολοκληρωθεί ο κύκλος της ηλεκτρονικοποίησης όλων των διαδικασιών που ήταν χρονοβόρα για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και θα αποτελέσει επίτευγμα εκσυγχρονισμού για τον κλάδο.

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΥΟΙΩΝΟ ΜΕΛΛΟΝ 

- Advertisement -

Επίσης ο πρόεδρος του ΕΕΑ επανέλαβε τον θετικό αντίκτυπο στην αγορά των αποφάσεων της κυβέρνησης για την χορήγηση έκπτωσης στον ΕΝΦΙΑ στις ασφαλισμένες ιδιοκτησίες καθώς και την υποχρεωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών και την έκπτωση στις ασφαλίσεις Υγείας των παιδιών. Τόνισε σχετικά ότι τα συγκεκριμένα κίνητρα και όσα μελλοντικά παρασχεθούν θα οδηγήσουν τους πολίτες στην ιδιωτική ασφάλιση και γι΄αυτό εκτίμησε ότι οι πρώτες αυτές ρυθμίσεις θα ενισχύσουν την παραγωγή  και θα φέρουν πιο κοντά τους πολίτες στην ασφάλιση. Επισήμανε βέβαια ότι το ΕΕΑ συνεχίζει να διεκδικεί ακόμη μεγαλύτερη έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ όπως επίσης επιδιώκει και την θέσπιση και άλλων υποχρεωτικών ασφαλίσεων αστικής ευθύνης καθώς σε άλλες χώρες ο αριθμός τους ανέρχεται σε περίπου 20 που σημαίνει ότι υπάρχει λόγος και σκοπός που ακολουθείται αυτή η πρακτική στην οποία θα πρέπει να συνταχθεί και η Ελλάδα. Μέσω αυτών των εξελίξεων είπε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, δηλαδή την ανάδειξη της ιδιωτικής ασφάλισης και την θέσπιση νομολογίας θα επέλθει και η άνοδος του κλάδου. Στο πλαίσιο αυτό προέβλεψε ότι το μέλλον των ασφαλιστικών εργασιών είναι ευοίωνο και θα επιτευχθεί και η αύξηση της παραγωγής ως ποσοστό του ΑΕΠ ξεφεύγοντας από το περίπου 2,5% που διατηρείται εδώ και χρόνια. Αναφορικά με τους επαγγελματίες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές τόνισε ότι το επίπεδό τους είναι υψηλό και η προοπτική του κλάδου ανοδική. ωστόσο επισήμανε ότι η εκπαίδευσή τους και η προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα αποτελεί μονόδρομο.

ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ

“Κάνετε εκπαίδευση” προέτρεψε τον κλάδο ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναγνωρίζοντας και την ανάλογη συμβολή του διεξαγόμενου Forum, και κάλεσε με ευαισθησία  απέναντι στο επάγγελμα “να βάλουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές γρήγορα τις αλλαγές στην ζωή τους” αναφερόμενος στην Τεχνητή Νοημοσύνη, την Ψηφιοποίηση, και όλες τις νέες μεθόδους εργασίας που αναπτύσσονται στην αγορά.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην μεγάλη ανάπτυξη του ΕΕΑ και την προσφορά στα μέλη του με τις 42 δωρεάν ανταποδοτικές υπηρεσίες, υπενθύμισε το υψηλότατο αποθεματικό του σε διαθέσιμα κονδύλια, την υπερανάπτυξή του στην παροχή δωρεάν εκπαίδευσης, την συνεργασία του με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα Πειραιά και Αθηνών, την διεξαγωγή δεκάδων επιμορφωτικών σεμιναρίων που μέσα σε ένα έτος τα παρακολούθησαν περίπου 30 χιλιάδες  άτομα. Καταληκτικά επανέλαβε την απόφαση να διατίθεται κάθε χρόνο το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ σε δράσεις για τον κλάδο τις οποίες τα Σωματεία με ιδέες πρωτοβουλίες, και εκδηλώσεις θα απορροφήσουν.

FINANCIAL PLANNERS: Μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον για το 1ο Financial Planning Forum 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Το ποσοστό της αύξησης του κατώτατου μισθού το έχει ήδη «φάει» η ακρίβεια

Ανακοινώθηκε η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού και έχει ενδιαφέρον να δούμε τα πραγματικά νούμερα

Μνημόνιο Συνεργασίας Ε.Ε.Α. – Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ενώνουν δυνάμεις για την προώθηση

Πώς θα κρατήσετε τους πελάτες σας στις Κυκλάδες και την Κρήτη

Από εκεί που ψάχναμε για πελάτες για να ασφαλίσουν την περιουσία τους, ψάχνουμε να δούμε πότε τα επιστημονικά συμπεράσματα ....

IWtalks: Πως βλέπει ο πρόεδρος του ΕΕΑ το παρόν και μέλλον της διαμεσολάβησης;

Απαντά στο πώς βλέπει το παρόν και το μέλλον της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Συνάντηση Συνεργατών της MEGA Brokers στην Πάτρα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η συνάντηση συνεργατών της MEGA Brokers στην Περιφέρεια, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη

«ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» τα μέλη του ΣΠΑΤΕ

Την Τετάρτη 19/3/2025 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΠΑΤΕ

Η σημερινή ενημέρωση από την Insurance Europe για τα RIS

Τρεις προτάσεις υποβάλλει σήμερα Insurance Europe για τις επενδύσεις λιανικής (RIS)

«Έξυπνη Κίνηση – Ασφαλής Μετακίνηση» από τον όμιλο ΤΙΤΑΝ και το Ι.Ο.Α.Σ. “Π.Μυλωνάς”

Το Εκπαιδευτικό, Βιωματικό Πρόγραμμα «Έξυπνη Κίνηση – Ασφαλής Μετακίνηση» παρουσιάζουν στο εργοστάσιο Ευκαρπίας ο ΤΙΤΑΝ

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Τριπλή διάκριση για την ERGO Ασφαλιστική

Τρεις σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η ERGO Ασφαλιστική στα φετινά Digital Finance Awards 2025, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της παρουσία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Συνάντηση Συνεργατών της MEGA Brokers στην Πάτρα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η συνάντηση συνεργατών της MEGA Brokers στην Περιφέρεια, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη

«ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» τα μέλη του ΣΠΑΤΕ

Την Τετάρτη 19/3/2025 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΠΑΤΕ

12th Digital Banking Forum/GenAI & embedded finance: Οι νέες προκλήσεις για τις ψηφιακές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες

Οι αλλαγές που φέρνει το GenAI, αλλά και το embedded finance, αποτέλεσαν το επίκεντρο του 12th Digital Banking Forum

Η σημερινή ενημέρωση από την Insurance Europe για τα RIS

Τρεις προτάσεις υποβάλλει σήμερα Insurance Europe για τις επενδύσεις λιανικής (RIS)