back to top
7.6 C
Athens
Πέμπτη 10 Απριλίου 2025

Πρόστιμο 600.000 σε ασφαλιστική με ελαφρύνση

Στα 300.000 ευρώ από 600.000 ευρώ μειώθηκε πρόστιμο που επιβλήθηκε από τη γενική γραμματεία Καταναλωτή σε πολυεθνική ασφαλιστική εταιρεία για υπερβολική  αύξηση ασφαλίστρων σε ισόβιο πρόγραμμα Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του IW, η ασφαλιστική μετά την επιβολή του αρχικού προστίμου προσέφυγε στη γενική γραμματεία ζητώντας μείωση της ποινής που της επιβλήθηκε. Στην αρμόδια αρχή είχε προσφύγει ασφαλισμένος κατηγορώντας την εταιρεία ότι αναίτια προχώρησε σε γενναία αύξηση των ασφαλίστρων της.

- Advertisement -

Πρόκειται για μια ακόμη υπόθεση ασφαλιστικής η οποία προκειμένου να περιορίσει τον αριθμό των ασφαλισμένων της στα ισόβια προγράμματα Υγείας επιχείρησε να τα καταστήσει ασύμφορα οικονομικά αυξάνοντας τα ασφάλιστρά της. Την  τακτική αυτή ακολούθησαν και άλλες εταιρείες ώστε να στρέψουν το κοινό τους στα ετησίως ανανεούμενα προγράμματα, με αποτέλεσμα στο παρελθόν να έχουν επιβληθεί και άλλα πρόστιμα.

Σημειώνεται ότι ζητήματα κόστους αντιμετωπίζουν αρκετές εταιρείες και με επενδυτικά προγράμματα που είχαν λανσάρει προηγούμενες δεκαετίες υποσχόμενες εγγυημένες επιδόσεις τις οποίες, σήμερα, δεν μπορούν να καλύψουν καθότι τα επιτόκια έχουν μειωθεί δραματικά και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν καταστεί και αρνητικά. Ως αποτέλεσμα αυτού, προτείνουν στους ασφαλισμένους την πρόωρη ρευστοποίησή τους χωρίς την επιβολή πέναλτι και τη μεταφορά τα κεφαλαίων που δικαιούνται σε άλλα επενδυτικά σχήματα υψηλότερης, αλλά όχι και εγγυημένης, απόδοσης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Κοντά στο 1 δις η παραγωγή για την NN Hellas το 2024

Eντυπωσιακές επιδόσεις για ακόμη μια χρονιά κατέγραψε το 2024 η NN Hellas.  Σύμφωνα με την Έκθεση Φερεγγυότητας και Χρηματοοικονομικής

Ανοδος 5,3% στην παραγωγή ασφαλίστρων τον Ιανουάριο

Αυξημένη κατά 5,3% σε ετήσια βάση εμφανίζεται η ασφαλιστική παραγωγή τον Ιανουάριο, καθώς ανήλθε στα 499,26 εκατ. ευρώ

ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική: Δυναμική ανάπτυξη και το 2024, με αριθμούς που εντυπωσιάζουν!

Δυναμική ανάπτυξη και το 2024 για την MINETTA Ασφαλιστική, με σημαντική άνοδο στους βασικούς δείκτες των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Δημήτρης Σπανός, ERGO: Πλέγμα προτάσεων για τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας

Ένα πλέγμα προτάσεων συστήνει ο κ. Δημήτρης Σπανός, Διευθυντής του Τομέα Ασφαλιστικών Λειτουργιών Ζωής και Υγείας της ERGO

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Κοντά στο 1 δις η παραγωγή για την NN Hellas το 2024

Eντυπωσιακές επιδόσεις για ακόμη μια χρονιά κατέγραψε το 2024 η NN Hellas.  Σύμφωνα με την Έκθεση Φερεγγυότητας και Χρηματοοικονομικής

Aυτές οι 8 ασφαλιστικές ήταν οι κορυφαίες σε παραγωγή το 2024

Τα 8 κορυφαία ασφαλιστικά brands, σε όρους παραγωγής ααφαλίστρων για το 2024 προκύπτουν από τα αρχικά στοιχεία που απορρέουν

Πέντε ασφαλιστικές ελέγχουν το 87% της αγοράς

Στις ασφαλίσεις κατά ζημιών, ο δείκτης ζημιών της αγοράς στις 30.9.2024 ανήλθε σε 52% των αντίστοιχων δεδουλευμένων ασφαλίστρων

Ο Αλέξανδρος Μπόζας νέος Γενικός και Εμπορικός Διευθυντής της Infotrust

O κ. Αλέξανδρος Μπόζας αναλαμβάνει τον ρόλο του Γενικού & Εμπορικού Διευθυντή και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Infotrust.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Κοντά στο 1 δις η παραγωγή για την NN Hellas το 2024

Eντυπωσιακές επιδόσεις για ακόμη μια χρονιά κατέγραψε το 2024 η NN Hellas.  Σύμφωνα με την Έκθεση Φερεγγυότητας και Χρηματοοικονομικής

Τα ηνία της ΕΙΝΑΠ αναλαμβάνει ο Γιώργος Σιδέρης

Το «τιμόνι» της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά αναλαμβάνει ο Γιώργος Σιδέρης, μετά την ομόφωνη εκλογή του.

Greek Exports Forum & Awards 2025: Ξεκίνησε η ψηφοφορία κοινού και κριτικής επιτροπής!

Τα Greek Exports Awards 2025, που διοργανώνονται από την ethosEVENTS, σε συνεργασία με την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών

Aυτές οι 8 ασφαλιστικές ήταν οι κορυφαίες σε παραγωγή το 2024

Τα 8 κορυφαία ασφαλιστικά brands, σε όρους παραγωγής ααφαλίστρων για το 2024 προκύπτουν από τα αρχικά στοιχεία που απορρέουν

Ένα βήμα πιο κοντά στο καλοκαίρι = Ώρα για δίαιτα

Αυτήν την εποχή, περισσότερο από ποτέ, αυξάνεται το άγχος της απώλειας σωματικού βάρους και, επομένως, της έναρξης δίαιτας.