Howden: Νέα εξαγορά επιχείρησης Microinsurance

Συνέχεια εξαγορών… με στόχο την κάλυψη του κενού προστασίας μέσω παραμετροποίησης.

Ελενα Ερμείδου

Η Howden εξαγόρασε τη MiCRO, εξειδικευμένη επιχείρηση στις μικροασφαλίσεις (microinsurance), η οποία σχεδιάζει και εφαρμόζει την παραμετρική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών σε περιοχές της Λατινικής Αμερικής.

Η MiCRO ιδρύθηκε από τη Mercy Corps και τη Fonkoze στον απόηχο του σεισμού στην Αϊτή το 2010 και έκτοτε έχει αναπτυχθεί για να λειτουργεί στη Γουατεμάλα, το Ελ Σαλβαδόρ, την Κολομβία και το Μεξικό.

Σύμφωνα με την Howden, η εξαγορά αυτή υπογραμμίζει τη στρατηγική της να επενδύει σε νέες λύσεις, ιδιαίτερα σε αναδυόμενες ασφαλιστικές αγορές, όπου η ζήτηση αυξάνεται λόγω της έντασης των καιρικών φαινομένων, φαινόμενα που προέρχονται κυρίως από την κλιματική αλλαγή.

Η Howden τονίζει ότι η MiCRO θα είναι πλέον σε θέση να επεκτείνει τις παραμετρικές λύσεις της μέσω της διεθνούς παρουσίας της εταιρείας στις παγκόσμιες αγορές, χρησιμοποιώντας δεδομένα από αναλύσεις.

Κατά την Howden η ασφαλιστική αγορά έχει σημαντικές δυνατότητες στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας μεταξύ των υπό-ασφαλισμένων κοινοτήτων, επιτρέποντάς τους να προσαρμοστούν στις μελλοντικές αλλαγές. Η μικροασφάλιση είναι από τα εργαλεία προσαρμογής.

Η ιδιόκτητη πλατφόρμα δεδομένων και η εξαιρετική τεχνογνωσία της MiCRO, τόσο στην παραμετρική ασφάλιση όσο και στη δημιουργία ευρύτερης πρόσβασης στην ασφάλιση στόχο έχει να κλιμακώσει το κενό των κινδύνων απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής