Πλησιάζει τα 17 δισ € το Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων

Προς ολοταχώς για Ενεργητικό της τάξεως των 17 δις € βαίνει ο Ελληνικός Θεσμός των Αμοιβαίων Κεφαλαίων, με κύριους οδηγούς τον εντυπωσιακό όγκο των εισροών, αλλά και τις αποδόσεις των κατηγοριών που δραστηριοποιούνται άμεσα ή έμμεσα στους χρηματιστηριακούς τίτλους της λεωφόρου Αθηνών.

Η αρωγή της εβδομάδας που διανύσαμε έδωσε τα μέγιστα, καθώς το Ενεργητικό ενισχύθηκε +2,43% και διαμορφώθηκε στα 16,750 δις €.

H αύξηση της κεφαλαιοποίησης άγγιξε τα 397,298 εκατ. €, εκ των οποίων τα 307,248 εκατ. € προήλθαν από εισροές, με παράλληλη άνοδο μεριδίων 1,14%.

Ουσιαστικά, στο τέλος του φετινού Ιανουαρίου, το Ενεργητικό επανήλθε στα μεγέθη που βρισκόταν στις 2 Οκτωβρίου του 2008, δηλ. στα 16,663 δις €.

Πέρασαν σχεδόν δεκαπέντε χρόνια για να μπορέσει ο Θεσμός να καλύψει όλο αυτό το κενό που υπέστη σε αξία λόγω των επιπτώσεων:

  • σε πρώτη φάση από την τότε κατάρρευση της Lehman Brothers και κατ’ επέκταση των διεθνών αγορών, ενώ σε δεύτερη φάση, αλλά πιο οδυνηρή, λόγω της Ελληνικής χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Περισσότερα στο banks.com.gr