Η οικογένεια που απέσπασε εκατομμύρια από ασφαλιστικές!

Απατεώνες… κατ΄ επάγγελμα εις βάρος ασφαλιστικών είχαν γίνει τα μέλη της οικογένειας Μάιζ, με εγκέφαλο τον πατέρα της “φαμίλιας”, Γουίλιαμ.

Την περίοδο μεταξύ 2006 και 2017, ο Μάιζ σκηνοθέτησε περισσότερα από 30 τροχαία, όπου εμπλέκονταν η σύζυγος, τα παιδιά, ο ανιψιός και μια ομάδα συνεργών του που άλλαζαν διαρκώς ρόλους, παριστάνοντας είτε τα θύματα είτε τους θύτες, αποσπώντας έτσι, μέσω συμβιβασμών χρήματα από ασφαλιστικές εταιρείες. 

Ο ίδιος ο Μάιζ μάλιστα δεν δίσταζε να προκαλεί τραύματα στους συνεργούς του χρησιμοποιώντας ξυράφι ή κόφτη κουτιών, απλώνοντας αληθινό αίμα στα οχήματα προκειμένου να γίνεται πιο πειστικό το όλο σκηνικό.

Τους έβαζε ακόμη και να αδειάζουν μπουκάλια με τα ούρα τους πάνω από τα ρούχα τους για να φαίνεται σαν να είχαν χάσει τις αισθήσεις τους. Σε αντάλλαγμα, μοιράστηκαν όλοι μαζί συνολικά 6 εκατομμύρια δολάρια που απέσπασαν από τις απάτες.

Το σχέδιο

Τα δήθεν θύματα, αφού νοσηλεύονταν, ανέφεραν ότι είχαν ασφαλιστικά συμβόλαια, χωρίς να έχουν μαζί τους τα σχετικά έγγραφα.  Αργότερα, έχοντας λάβει αφού εξιτήριο, επέστρεφαν για να ζητήσουν το λογαριασμό για τη νοσηλεία που έλαβαν και ζητούσαν να πληρώσουν σε μετρητά, για να λάβουν έκπτωση. Ο ίδιος ο Μάιζ, παρίστανε τον εκπρόσωπο των θυμάτων και επικοινωνούσε με τις ασφαλιστικές των υποτιθέμενων θυτών – μέλη της συμμορίας. Ο ίδιος πρότεινε ένα συμβιβασμό – ευνοϊκό για τις ασφαλιστικές. Όλα αυτά συνοδεύονταν από πλαστά τιμολόγια για την αύξηση του κόστους νοσηλείας και άλλων αξιώσεων, όπως απώλεια εισοδήματος ή ζημιές σε περιουσία. Το αποτέλεσμα: μια σταθερή ροή εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων.

Το τέλος της δράσης τους ήρθς το 2018, όταν εκδόθηκε ένταλμα έρευνας του FBI. Το ομοσπονδιακό δικαστήριο κατήγγειλε τον Μάιζ και 22 συνεργούς του για ξέπλυμα χρήματος και συνωμοσία για τη διάπραξη απάτης, μεταξύ άλλων κατηγοριών. Τελικά το 2019 καταδικάστηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*