Οι ιδεολογικές εμμονές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βλάπτουν την Υγεία

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συνεχίζουν να καλλιεργούν απαρχαιωμένες ιδεολογικές εμμονές, διαιωνίζοντας τις πληγές του ΕΣΥ. Τελευταίο παράδειγμα είναι η αρνητική στάση που τήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τη δημιουργία του παιδιατρικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης χάρη στη δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψήφισε παρών γιατί – λέει – κινδυνεύει ο δημόσιος χαρακτήρας του νοσοκομείου, επειδή είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ). Αν είναι δυνατόν! Κάθε ΝΠΙΔ είναι 100% δημόσιος οργανισμός, που όμως έχει μεγαλύτερη ευελιξία στη λήψη των αποφάσεων, αλλά και σε καίρια ζητήματα, όπως οι προσλήψεις και οι επενδύσεις.

Και ναι ας το παραδεχθούμε κάποτε. Μία από τις κύριες αιτίες που τα νοσοκομεία του ΕΣΥ έχουν μετατραπεί σε βαρέλια δίχως πάτο, απορροφώντας τεράστια κονδύλια ενώ έχουν χαμηλή αποδοτικότητα, είναι το γεγονός ότι είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Υπάρχουν και άλλες αιτίες, αλλά η νομική μορφή λειτουργεί ως η θηλιά στο λαιμό των διοικήσεων για να ασκήσουν σύγχρονο μάνατζμεντ.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr