Στηρίζουν αρκετά τελικά οι εταιρείες τους επαγγελματίες ασφαλιστές;

Μπορεί η επάνοδος της οικονομικής δραστηριότητας σε “κανονικούς” ρυθμούς και η θερινή ραστώνη να “λειαίνουν τις γωνίες” των προβλημάτων στις επιχειρήσεις, το ερχόμενο Φθινόπωρο – όπως εκτιμάται – θα αποτελέσει ένα στοίχημα για πολλούς: Για πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

του Βάιου Κρόκου

Κάποιοι θα προσαρμοστούν, θα εξελιχθούν, θα έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν οφειλές της πανδημίας. Ίσως άλλοι να μην τα καταφέρουν. Αυτό εκτιμούν στελέχη και οικονομικοί παράγοντες, θέτοντας ως βασικές παραμέτρους την εξέλιξη της πανδημίας (μεταλλάξεις, πορεία εμβολιασμών, κεντρικές αποφάσεις) και τις πρωτοβουλίες στήριξης της Πολιτείας, αν αυτές υπάρξουν.

Όλα αυτά έχουν άμεση συσχέτιση με την πορεία της ασφαλιστικής αγοράς η οποία αναζητεί το βηματισμό της, μπροστά σε αυτές – και άλλες – προκλήσεις.

Και μιας και μιλάμε για στήριξη, προβληματισμό προκαλούν τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΕΑΕ για την στήριξη της διαμεσολάβησης από τις συνεργαζόμενες ασφαλιστικές εταιρείες. Σύμφωνα πάντα με τις απαντήσεις των ερωτηθέντων:

*Σχεδόν 6 στους 10 δηλώνουν πως δεν είχαν καμία είδους στήριξη (οικονομική, υλικοτεχνική, χαμηλότερους στόχους παραγωγής κλπ)

*Μόλις ένα 15% είχε υλικοτεχνική υποστήριξη

*Στο 18% υπήρξε περιορισμός στους στόχους παραγωγής λόγω της συγκυρίας

*Ένα 13,3% δηλώνει πως έλαβε κάποιου άλλου είδους βοήθεια.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η ΕΕΑΕ: “Δυστυχώς, εξαιρετικά μεγάλο παρέμεινε και το ποσοστό των συμμετεχόντων στην έρευνα, το οποίο απαντώντας στο σχετικό ερώτημα, δήλωσε πως δεν έλαβε “καμμιά απολύτως βοήθεια” από τις Ασφαλιστικές Εταιρείες που συνεργάζεται, παρόλο του ότι οι ανάγκες ήταν πολλές, υλικοτεχνικά αλλά και σε καθαρά οικονομικό επίπεδο”.

Είναι αλήθεια πως τους τελευταίους μήνες πολλές πρωτοβουλίες ασφαλιστικών εταιρειών είδαν το φως της δημοσιότητας περί νέων εργαλείων, ψηφιακής εκπαίδευσης, καλύτερης επικοινωνίας και παροχής κίνητρων για τις πωλήσεις και τις εργασίες των διαμεσολαβούντων;

το έπραξαν όλες οι εταιρείες; μήπως απαιτούνται περαιτέρω κινήσεις στήριξης το επόμενο διάστημα; 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*