Πρωτοποριακή θεραπεία στο Ν. Παπανικολάου- Ταχεία ανάρρωση 70χρονης με COVID-19

Ραγδαία βελτίωση σημείωσε η υγεία ηλικιωμένης ασθενούς με COVID-19 εντός 48ωρών χάρη σε θεραπεία με λεμφοκύτταρα στο Νοσοκομείο Παπανικολάου.

Πρόκειται για ειδικά Τ-λεμφοκύτταρα, τα οποία  έχουν παραχθεί από τους ιατρούς από αναρρώσαντες ασθενείς και μπορούν να «εξολοθρεύσουν» τα μολυσμένα κύτταρα του οργανισμού.

Μάλιστα, η 70χρονη, κα. Πολυξένη ασθενής που ανάρρωσε μέσα σε μία εβδομάδα και έλαβε εξιτήριο  από την αιματολογική κλινική του νοσοκομείου, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι στο OPEN και εκφράζοντας τις ευχαριστίες στους ιατρούς.

Αναλυτικότερα, η 70χρρονη διαπιστώθηκε ότι είχε μολυνθεί με SARSCoV-2 την 1η Ιουνίου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την επόμενη ακριβώς ημέρα αφού επιδεινώθηκε η υγεία της. Η γυναίκα είχε συμπτώματα πνευμονίας, αλλά καθώς έχει υποκείμενα νοσήματα εξετάστηκε το ενδεχόμενο να εισαχθεί στη ΜΕΘ και να διασωληνωθεί. Με την συναίνεση της ασθενούς της χορηγήθηκαν τα λεμφοκύτταρα τα οποία καλυτέρευσαν την υγεία της μέσα σε δυο ημέρες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι  την εν λόγω θεραπευτική επιλογή μελετά η Αιματολογική Κλινική του Νοσοκομείου σε συνεργασία με COVID κλινικές στο νοσοκομείο και άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης Για το ίδιο σχήμα είναι σε εξέλιξη τρεις μελέτες «τρέχουν» στις ΗΠΑ και δύο στην Ευρώπη.

Περισσότερα στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*