Ιδιωτική Ασφάλιση & Υγεία: Σύμμαχος για το πιο πολύτιμο αγαθό

Άκρως ενδιαφέρον με εκλεκτούς ομιλητές ήταν το Panel ΙΙΙ: «Ιδιωτική Ασφάλιση & Υγεία: Σύμμαχος για το πιο πολύτιμο αγαθό» στο 14ο Insurance Conference 2021 με συντονιστή τον δημοσιογράφο Χρήστο Κώνστα.

Στο πανέλ συμμετείχαν οι κ.κ.: Γεώργιος Βελιώτης Γενικός Διευθυντής Ζωής και Υγείας, INTERAMERICAN, part of ACHMEA, Απόστολος Τερζόπουλος, Γενικός Διευθυντής Λειτουργίας και Δικτύων, Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, Δρ. Χρήστος Π. Νούνης Πρόεδρος, Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) & Πρόεδρος, Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπουργείου Οικονομικών (ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ).

Γεώργιος Βελιώτης Γενικός Διευθυντής Ζωής και Υγείας, INTERAMERICAN, part of ACHMEA: Η ψηφιακή επανάσταση δίνει την ευκαιρία, ως καταλύτης, να αλλάξει το μοντέλο υγείας

“Η πανδημία επέφερε πλήγμα στην κοινωνία και τις επιχειρήσεις. Αυτό που διαπιστώσαμε ήταν οι αλλαγές στην ασφαλιστική δραστηριότητα. Στην παροχή υπηρεσίων “βγήκαν στην επιφάνεια” κάποιες “παθήσεις” του συστήματος Υγείας, καθώς το μοντέλο είναι παλαιό, προσωποκεντρικό και λιγότερο εστιασμένο στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, δηλαδή να βρίσκεται πιο κοντά στον ασθενή. Διαπιστώσαμε αύξηση ζήτησης στις ασφαλίσεις υγείας και είδαμε αλλαγή στη συμπεριφορά και την χρήση υπηρεσιών. Επίσης παρατηρήθηκε αύξηση στις ψυχικές παθήσεις και την ψυχική υγεία. Στη νέα εποχή κάποια πράγματα θα αλλάξουν σε πιο μόνιμη βάση. Με την πανδημία είδαμε αύξηση της ψηφιακής υγείας, της τηλεϊατρικής. Βλέπουμε πως το μοντέλο υγείας πρέπει να αλλάξει και η ψηφιακή επανάσταση δίνει την ευκαιρία, ως καταλύτης, να αλλάξει το μοντέλο υγείας.

Όσον αφορά τα κόστη, ο κ. Βελιώτης εκτίμησε ότι η Ελλάδα είναι πιο ακριβή για την ίδια (ιατρική) πράξη σε σχέση με την Ισπανία. Η στρέβλωση οφείλεται στο Νομικό Πλαίσιο. Ο δεύτερος λόγος έχει σχέση με την έλλειψη συστηματικής τιμολόγησης.

“Ο μέσος έλληνας διπλοπληρώνει για το ίδιο αγαθό. Πρέπει να υπάρχουν στενότερες συνεργασίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, βήμα-βήμα, με σωστό σχεδιασμό” τόνισε. 

Τέλος, επεσήμανε ότι πρέπει να ενισχυθεί ο τομέας πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

 

Απόστολος Τερζόπουλος, Γενικός Διευθυντής Λειτουργίας και Δικτύων, Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: Ένας αξιόπιστος παρόχος πρέπει να πληροί συγκεκριμένα κριτήρια

Δεν είναι απαραίτητα αυτονόητες οι ποιοτικές υπηρεσίες. Ένας ιδιωτικός πάροχος υγείας για να συνεργαστεί με μία ασφαλιστική εταιρεία πρέπει να διαθέτει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όπως δίκτυο, επιστημονική και ιατρική αξιοπιστία, εμπειρία, οργάνωση, μηχανογραφική υποστήριξη, πληρότητα και επάρκεια του παρόχου.

Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ με 51 ιδιόκτητα κέντρα και 700 διαπιστευμένες εξετάσεις, εγγυάται το 100% των εξετάσεων διεξάγεται στα δικά της εργαστήρια. Ένας αξιόπιστος παρόχος πρέπει να πληροί συγκεκριμένα κριτήρια για να εγγυηθεί το καλύτερο δυνατό.

“Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ όντας ο μεγαλύτερος πάροχος Υγείας έχει συνεργασίες με τον ασφαλιστική κλάδο. Εδώ βρίσκεται η διαφορετικότητα της αντίληψης. Για εμάς η σχέση παρόχου Υγείας-ασφαλιστικής εταιρείας, δεν μπορεί να είναι σχέση πελάτη-προμηθευτή, πρέπει να είναι μία δημιουργική συνύπαρξη. Κάθε μέρα δεχόμαστε 10.000 επισκέπτες στα κέντρα μας. Η ασφαλιστική εταιρεία γνωρίζει καλά την αγορά, το ρίσκο, την τιμολόγηση”.

“Το 2012 η δημιουργία του ΕΟΠΥΥ αποτέλεσε ένα ορόσημο. Έκτοτε όλοι οι ασφαλισμένοι είχαν πρόσβαση στα διαγνωστικά κέντρα. Οι ιδιωτικοί φορείς πρέπει να δώσουν καινούργια όπλα στις ασφαλιστικές εταιρείες. Ως ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ εγκαινιάσαμε τον ιατρικό φάκελο, πρέπει όλοι να περάσουν σε νέα εποχή, με νέα αντίληψη”.

 

Δρ. Χρήστος Π. Νούνης Πρόεδρος, Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) & Πρόεδρος, Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπουργείου Οικονομικών (ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ): Πριν από 17 χρόνια δημιουργήσαμε το πρώτο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης στην Ελλάδα

“Όσον αφορά την επαγγελματική ασφάλιση, είμαστε πάροχοι υγείας από μία άλλη οπτική γωνία. Πριν από 17 χρόνια δημιουργήσαμε το πρώτο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης στην Ελλάδα. Το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπουργείου Οικονομικών       (ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ) που ιδρύθηκε στις 14.5.2004 και συστάθηκε με το ΦΕΚ Β΄ 727/14.5.2004 αποτελεί το πρώτο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης που ιδρύθηκε στην Ελλάδα κατ’ εφαρμογή των άρθρων 7 και 8 του Ν.3029/2002 για την «Μεταρρύθμιση Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης», με τον οποίο θεσπίστηκε στη χώρα μας ο θεσμός της Επαγγελματικής Ασφάλισης (δεύτερος πυλώνας ασφάλισης)

Η νομική του μορφή είναι Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και έχει καταχωρηθεί νόμιμα στο σχετικό μητρώο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Πατήστε εδώ για να δείτε την παρουσίαση του κ. Νούνη

Παρουσίαση Χ.Νούνη για 14th Insurance Conference

“Το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ με τον κλάδο Υγείας αποτελεί την κομβική δικλείδα ασφαλείας, ελέγχουμε τον κίνδυνο ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Η επιτυχία του μοντέλου μας βασίζεται στο χαμηλό κόστος διαχείρισης και υψηλό επίπεδο υπηρεσιών υγείας. Εισάγαμε μία νέα καινοτομία στη φιλοσοφία διαχείρισης του κλάδου Υγείας. Συμφωνήσαμε να ενσωματώσουμε πακέτα (προτιμολογημένα) ώστε να αναχαιτίσουμε το κόστος παροχής”.

“Θεωρώ ότι ο κλάδος υγείας αποτελεί κομβικό σημείο για τους κοινωνικούς εταίρους”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*