Στιγμιότυπο από την περυσινή αιμοδοσία στο Γραφείο Πωλήσεων Ηρακλείου Κρήτης.

Η INTERAMERICAN συνεισφέρει στην αξία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Η INTERAMERICAN, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για την ενίσχυση της αιμοδοσίας και την ανάδειξη της αξίας του εθελοντισμού, υποστήριξε με ασφάλιση αστικής ευθύνης την αιμοδοσία που οργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) στις 28 και 29 Μαΐου στο μετρό της πλατείας Συντάγματος (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων).

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, στις 14 Ιουνίου κινητοποιεί και πάλι όλους τους φορείς. Η εταιρεία παραμένει και φέτος αρωγός της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει σε όλη την Ελλάδα με τους τοπικούς Συλλόγους μέλη. Συγκεκριμένα, οχήματα της INTERAMERICAN Βοήθειας θα υποστηρίξουν τη 19η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία, συνοδεύοντας τη «Φλόγα της Αγάπης» κατά την τελετή έναρξης από την Αθήνα μέχρι το Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Η Λαμπαδηδρομία, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 30 Ιουλίου, θα περάσει από 9 Περιφέρειες της χώρας μας. Παράλληλα, η εταιρεία θα ενισχύσει και φέτος υλικά την Π.Ο.Σ.Ε.Α. για λειτουργικές ανάγκες.

Εξ άλλου, στο επίπεδο του εθελοντισμού εντός της εταιρείας και παρά τους υγειονομικούς περιορισμούς της συγκυρίας, το Γραφείο Πωλήσεων της INTERAMERICAN στο Ηράκλειο Κρήτης οργανώνει και φέτος την καθιερωμένη αιμοδοσία, καλώντας συνεργάτες, πελάτες και την τοπική κοινωνία να συμμετάσχουν με μια «Κατάθεση Ζωής».

Η Παγκόσμια Ημέρα αναδεικνύει την Εθελοντική Αιμοδοσία ως κορυφαία πράξη αλτρουισμού, καθώς και ενημέρωσης για την άρση της προκατάληψης και του φόβου. Ταυτόχρονα, στοχεύει στην προσέλκυση και ενθάρρυνση νέων τακτικών εθελοντών αιμοδοτών και στην υποστήριξη της ιδέας, καθώς οι ανάγκες σε αίμα, που υπολογίζονται περί τις 600 χιλιάδες μονάδες ετησίως, καλύπτονται μόνο κατά ένα 40% από εθελοντές. Το μήνυμα για τον εθελοντή αιμοδότη είναι καθαρό: χωρίς κανέναν κίνδυνο για τον ίδιο, 10 λεπτά χρόνου και 400 κ.ε. αίματος που ανανεώνονται γρήγορα στα 6 λίτρα που διαθέτει συνολικά, είναι πολύτιμα για τη ζωή ενός συνανθρώπου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*