Μ. Πολιτοπούλου, NN Hellas: Χωρίς την ψηφιοποίηση θα ήταν ανέφικτη η επιχειρησιακή συνέχεια

Όταν η NN Hellas έκανε το δικό της – εταιρικό – lockdown το ημερολόγιο έγραφε 16/3/2020, λίγες μέρες δηλαδή πριν το επίσημο lockdown που ανακοίνωσε η Πολιτεία. Από τότε και ως σήμερα η εταιρεία συνεχίζει απρόσκοπτα τις εργασίες της με τα ανάλογα ψηφιακά εργαλεία και τις προσαρμογές που έχουν πραγματοποιηθεί.

“Όσες εταιρείες είχαν ξεκινήσει τις διαδικασίες ψηφιοποίησης το έκαναν για άλλους λόγους (υποστήριξη πελατών, συνεργατών κλπ), ωστόσο αποτέλεσαν ο βασικός λόγος που αντιμετωπίσαμε την πανδημία και τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν”, σημείωσε η πρόεδρος και CEO της NN Hellas, κα Μαριάννα Πολιτοπούλου από το βήμα του Delphi Economic Forum

“Χωρίς την ψηφιοποίηση θα ήταν ανέφικτη η επιχειρησιακή συνέχεια”, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά

Αναγνώρισε επίσης πως η ψηφιοποίηση του κράτους ήταν αλματώδης το τελευταίο διάστημα, κάτι που θα μείνει παρακαταθήκη για το μέλλον, γεγονός που βοήθησε τους πελάτες και τις εταιρείες να υιοθετήσουν αυτη την νοοτροπία και να προχωρήσουν στις δικές τους ανάλογες ψηφιακές προσαρμογές.

Ωστόσο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, σημειώνοντας πως “πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την ψηφιοποίηση”, καθώς φέρνει βελτίωση της παραγωγικότητας, έχει συνδυαστεί όμως κάποιες φορές με την αντικατάσταση του ανθρωπίνου δυναμικού.

Κατά την εκτίμηση της κα Πολιτοπούλου, απαιτείται ο κατάλληλος συνδυασμός στην εργασία, αναδεικνύοντας το ανθρώπινο στοιχείο και την καλή επικοινωνία που αποτελεί “κλειδί”. Στην NN Hellas, από την πρώτη μέρα του lockdown, οι εργαζόμενοι δέχτηκαν τις αλλαγές και την εξ’ αποστάσεως εργασία με ενθουσιασμό, ευελιξία και άμεση ανταπόκριση.

Για την επόμενη μέρα σε κοινωνία και οικονομία, η επικεφαλής της NN Hellas σημείωσε πως: 

-Πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι και να έχουμε κατα νου πως γνωρίζουμε πολύ λίγα σε σχέση με ότι δεν γνωρίζουμε

-Η νέα “κανονικότητα” απαιτεί συνεχής προσαρμογή

-Στοιχείο “κλειδί” αποτελεί η εμπιστοσύνη, ενώ κρίσιμος παράγοντας είναι η σωστή χρήση της εξουσίας σε όλα τις μορφές της (είτε ονομάζεται γονείς σε μια οικογένεια, διοίκηση σε μια εταιρεία ή άλλοι ηγέτες στην κοινωνία)

Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ψυχική υγεία, ένα κρίσιμο πρόβλημα για όλους την επόμενη μέρα, που θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε Υγεία και οικονομία, σύμφωνα με την κα. Πολιτοπούλου

Βάιος Κρόκος

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*