Μεγάλη προσφορά του Ε.Ε.Α. στη γ.γ Εμπορίου για την ενίσχυση της καταπολέμησης του παραεμπορίου

Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, θα παραδώσει την Μ. Πέμπτη 29/04 στις 9:30 στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, δύο μισθωμένα οχήματα, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια ενίσχυσης του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων για την καταπολέμηση του παραεμπορίου.

Η παράδοση των δύο οχημάτων θα γίνει έξω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας (πρώην Υπουργείο Εμπορίου) στην πλατεία Κάνιγγος και θα παρευρεθούν ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, πιστό στη δέσμευση του για την στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, έχει επισημάνει πολλές φορές προς την Πολιτεία την ανάγκη πάταξης παραβατικών συμπεριφορών, όπως της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και του παραεμπορίου, καθώς αποτελούν τροχοπέδη στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και προκαλούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πίεση προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο των δράσεων του Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο ΓΓ κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης, υπέγραψαν στις 9 Απριλίου 2021 Μνημόνιο Συνεργασίας του Ε.Ε.Α. με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, με στόχο την καταπολέμηση της παράνομης παραγωγής καθώς και εισαγωγής και πώλησης παραποιημένων/απομιμητικών προϊόντων. Στο Μνημόνιο περιλαμβάνεται και η προσφορά των δύο μισθωμένων οχημάτων από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, η οποία και υλοποιείται την Μ. Πέμπτη το πρωί.

Η εκδήλωση παράδοσης-παραλαβής των αυτοκινήτων, θα είναι ανοιχτή για τους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*