Πεδίο ανάπτυξης το bancassurance για τις ασφαλιστικές

Γιάννης Καντώρος, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων του ομίλου Interamerican

Η σταθερή ανάπτυξη του bancassurance, ως εναλλακτικού καναλιού πώλησης, εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό μας τα τελευταία τρία χρόνια. Ο ουσιαστικός στόχος ανάπτυξης του bancassurance είναι η διεύρυνση της πελατειακής μας βάσης μέσω της διείσδυσής μας σε νέες αγορές, τις οποίες δεν ήταν εύκολο να προσεγγίσουμε μέσω των παραδοσιακών μας δικτύων (Agency, Πράκτορες) και λειτουργεί ως συμπληρωματικό κανάλι διανομής. Από την άλλη πλευρά, οι τράπεζες, λόγω της υποχώρησης των παραδοσιακών τραπεζικών προϊόντων, αναζητούν νέες πηγές εσόδων. Αξίζει να επισημάνουμε ότι η οικονομική ύφεση οδηγεί τον καταναλωτή στην αναζήτηση σχέσεων εμπιστοσύνης, αξιοπιστίας και φερεγγυότητας, που «παραδοσιακά» συνοδεύουν τη λειτουργία των Τραπεζών. Συνεπώς, το bancassurance αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό μοχλό ανάπτυξης και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Σε ότι αφορά στη Millennium Bank, με την οποία η Interamerican διατηρεί μία στενή και πολυετή σχέση, διαθέτει στην αγορά ειδικά διαμορφωμένα ασφαλιστικά προγράμματα, με οργανωμένο και συστηματικό τρόπο, βασισμένα στη σωστή προώθησή τους με προσωπική προσέγγιση του πελάτη, αλλά και στην εξαιρετική κατάρτιση των στελεχών της. Η σωστή ενημέρωση γίνεται από πιστοποιημένους τραπεζικούς συμβούλους με γνώση και επίγνωση, λόγω του ότι καλούνται να καλύψουν αποτελεσματικά βαρυσήμαντες ανάγκες των πελατών, όπως η αποταμίευση, η συνταξιοδότηση και η υγεία. Στόχος μας είναι η ενίσχυση του bancassurance με συνεχείς ενέργειες. Λαμβάνοντας υπόψη την εταιρική στοχοθεσία, το bancassurance παρουσιάζει σημαντική ποσοτική και ποιοτική ανάπτυξη και μάλιστα σε βαθμούς μεγαλύτερους των ετήσιων στόχων μας.

Tα προγράμματα bancassurance είναι τα ακόλουθα:

– Συνταξιοδοτικό

Απευθύνεται σε:
1.Πελάτες οι οποίοι ενδιαφέρονται να εξασφαλίσουν ένα συμπληρωματικό ισόβιο εισόδημα για να ενισχύσουν τη μελλοντική τους σύνταξη
2.Γονείς οι οποίοι ενδιαφέρονται να συγκεντρώσουν ένα κεφάλαιο για τις μελλοντικές ανάγκες των παιδιών τους

-Πρόγραμμα συστηματικής αποταμίευσης με:
1.Συγκεκριμένη διάρκεια και καταβολή του κεφαλαίου στη λήξη
2.Δυνατότητα πίστωσης υπεραπόδοσης σε κάθε έτος (εφόσον υπάρχει)
3.Επιστροφή όλων των καταβληθέντων καθαρών ετήσιων ασφαλίστρων με έντοκη προσαύξηση (ετήσιο επιτόκιο 2%), αφαιρουμένων επιβαρύνσεων για δικαιώματα, φόρους και τέλη σε περίπτωση απώλειας ζωής του ασφαλιζομένου.

– Επενδυτικό-Αποταμιευτικό
Απευθύνεται σε άτομα που ενδιαφέρονται για μια αποταμίευση, προσδοκώντας υψηλές αποδόσεις για τα χρήματά τους, συνδυάζοντας τα οφέλη της ασφαλιστικής κάλυψης.
1.Ασφάλισμα κατά την λήξη του ασφαλιστηρίου
2.Ασφάλισμα κατά το θάνατο του ασφαλιζομένου
3.Bonus Διατήρησης της Ασφάλισης

Όσον αφορά στα ασφάλιστρα προσφέρονται τρεις επιλογές:
α)50 ευρώ το μήνα (600 ευρώ ετησίως)
β)75 ευρώ το μήνα (900 ευρώ ετησίως)
γ)100 ευρώ το μήνα (1.200 ευρώ ετησίως)