Παραχωρούνται στο ΕΣΥ 2 ιδιωτικές κλινικές

Δύο ιδιωτικές κλινικές θα ενισχύσουν το Ε.Σ.Υ. για τη νοσηλεία  περιστατικών Covid-19 στην Αττική, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Σε εφαρμογή τέθηκε σχέδιο με στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας και ιδιαίτερα στην Αττική «που δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από την αρχή της πανδημίας, υλοποιούμε, όπως έχω ήδη ανακοινώσει, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Αποβλέποντας στην θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το υπουργείο συνεργάζεται με τον με τον ιδιωτικό τομέα. Συγκεκριμένα, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι  «ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με επιστολή του προέδρου του, Γιώργου Αποστολόπουλου, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. το Ιατρικό Περιστερίου, με την πλήρη στελέχωσή του σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί».

Στο πλαίσιο της συνεργασίας το Ιατρικό Περιστερίου αναμένεται να δεχθεί περιστατικά με  COVID-19 από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Επίσης, «ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, με επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου του, Δημήτρη Σπυρίδη, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. την ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ, με την πλήρη στελέχωσή της σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί» πρόσθεσε ο υπουργός.

Από την προσεχή Πέμπτη και  η ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ θα νοσηλεύει περιστατικά COVID-19 και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Στην ανακοίνωσή του ο υπουργός εκφράζει τις ευχαριστίες του  στους δύο Ομίλους για τη συνεργασία τους.

πηγή: virus.com.gr