Γυναίκες και θέσεις ευθύνης σε μια εποχή μεταβολών

Διαδικτυακή εκδήλωση από την INTERAMERICAN και το Women On Top

Σε μια περίοδο σημαντικών ανακατατάξεων, όπου η συζήτηση γύρω από την ισότητα, τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη έρχεται στο προσκήνιο σε κάθε κοινωνικό, εταιρικό και πολιτικό πλαίσιο, η INTERAMERICAN συνεργάζεται με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών Women On Top και διοργανώνει μια ζωντανή διαδικτυακή συζήτηση με θέμα τις γυναίκες σε θέσεις ευθύνης, τις προκλήσεις αλλά και τον ρόλο τους σε μια εποχή ταχύτατων μεταβολών.

Γιατί συζητάμε για τη γυναικεία ηγεσία και την ισότιμη συμμετοχή και εκπροσώπηση των γυναικών στην εργασία; Τι έχει να προσφέρει η διαφορετικότητα και η συμπερίληψη στα πολλά πεδία της σύγχρονης ανθρώπινης δραστηριότητας; Ποιος είναι ο ρόλος των εταιρειών στην προσπάθεια να καλλιεργήσουμε, ως κοινωνία και ως αγορά εργασίας, μια κουλτούρα ισοτιμίας, ασφάλειας και σεβασμού για όλες και όλους; Ποια στερεότυπα και αγκυλώσεις χρειάζεται να ξεπεράσουμε για να αποκτήσουν οι γυναίκες -και άλλες υποεκπροσωπούμενες ομάδες- τη θέση και την ουσιαστική φωνή που τους αναλογεί;

Σε αυτά και άλλα ερωτήματα, θα κληθούν να απαντήσουν ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας των Γυναικών, ομιλητές και ομιλήτριες από διαφορετικούς χώρους και με διαφορετικά ερεθίσματα και καταβολές: η Δροσιά Καρδάση, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της IΝΤΕRAMERICAN, η Ευγενία Ντάλλα, Head of Life & Health claims της INTERAMERICAN, η Χριστίνα Καράμπελα, Ιδρύτρια της εταιρείας κοινωνικών και εμπορικών μελετών qed, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και μέλος της γενικής συνέλευσης της ActionAid Hellas και ο Κωσταπάνος Μηλιαρέσης, συνιδρυτής της ethelon και Ashoka Foundation Changemaker. Τη συζήτηση, που θα μεταδοθεί σε πραγματικό χρόνο, θα συντονίσει η συνιδρύτρια του Women On Top και συγγραφέας Στέλλα Κάσδαγλη.

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση και να θέσετε τις δικές σας ερωτήσεις, μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας εδώ ή να συντονιστείτε απευθείας στη σελίδα Facebook της INTERAMERICAN τη Δευτέρα 8 Μαρτίου στις 2 μ.μ.. Η εκδήλωση θα διαρκέσει 90’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*