Κερδοφορία 2 εκατ. ευρώ πέτυχε η Ιντερσαλόνικα το 2010

Συνέχισαν την σταθερή κερδοφόρα πορεία τους οι εταιρίες του ομίλου Ιντερσαλόνικα κατά την οικονομική χρήση του 2010, επιτυγχάνοντας συνολική κερδοφορία που άγγιξε τα 2 εκατομμύρια ευρώ και προσέφερε επιπλέον κεφαλαιακή ενίσχυση. Έτσι, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της Ιντερσαλόνικα. Γενικών Ασφαλίσεων έφτασε στις 31/12/2010 το 189%, ενώ σύμφωνα με τα μητρώα περιουσιακών στοιχείων και ελεύθερης περιουσίας που αποστέλλονται στην Εποπτεύουσα Αρχή, μετά την υπερκάλυψη με κατάλληλα περιουσιακά στοιχεία των τεχνικών αποθεμάτων, υπάρχει σήμερα ελεύθερη περιουσία που αγγίζει τα 23 εκατομμύρια ευρώ. 

Τα καθαρά ασφάλιστρα και δικαιώματα συμβολαίων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά αυξήθηκαν κατά 4%, τα ασφαλιστικά αποθέματα κατά 10% και οι επενδύσεις κατά 5%, αποφεύγοντας τοποθετήσεις με υψηλό ρίσκο και προτιμώντας προθεσμιακές καταθέσεις. Ιδιαίτερα σημαντικό επίτευγμα εν μέσω της δριμύτατης οικονομικής κρίσης είναι ο μηδενικός τραπεζικός δανεισμός που κατάφερε ο Όμιλος, καθώς συνολικά οι υποχρεώσεις παρουσίασαν εντυπωσιακή μείωση, που ξεπέρασε το 60%. Επίσης, σημαντικότατη κρίνεται και η επιτυχία της μείωσης του χρόνου απόδοσης των ασφαλίστρων από τους διαμεσολαβούντες, μετά από συντονισμένες και οργανωμένες προσπάθειες που ξεκίνησαν από την χρήση του 2009. Έτσι, κατά το 2010 οι συνολικές απαιτήσεις εμφανίζουν μείωση κατά 6%.

Παραδοσιακά, από ιδρύσεως της πρώτης εταιρίας του ομίλου το 1978, το μοντέλο ανάπτυξης προέβλεπε επικέντρωση στην επαρχία. Το ίδιο αυτό μοντέλο ακολουθείται σταθερά και τα τελευταία χρόνια, καθώς σήμερα άνω του 78% του πελατολογίου εδρεύει στην επαρχία, με αποτέλεσμα την διαχρονική επίτευξη κερδοφόρου τεχνικού αποτελέσματος. Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά την τελευταία πενταετία που το πλήθος οχημάτων παραμένει σταθερό, εισπράττονται 20% περισσότερα ασφάλιστρα και δηλώνονται 20% λιγότερες ζημίες. Κατά την χρήση του 2010 οι δηλώσεις ατυχημάτων κλάδου αστικής ευθύνης οχημάτων εμφάνισαν εντυπωσιακή πτώση που έφτασε το 12%, με αποτέλεσμα επίσης την μείωση της συχνότητας ατυχημάτων, που έφτασε το ιδιαίτερα θετικό ποσοστό του 6,4%. Παρά την μείωση στις δηλωθείσες, οι πληρωθείσες αποζημιώσεις αυξήθηκαν κατά 1%, αποδεικνύοντας την υψηλή ρευστότητα και την ταχύτητα στον διακανονισμό.

Στο τελικό στάδιο προμήθειας του τεχνικού εξοπλισμού βρίσκονται οι δύο σημαντικότατες επενδύσεις του ομίλου. Συγκεκριμένα το κτίριο 15.000 τ.μ. στη Δυτική Θεσσαλονίκη στεγάζει όλες τις τεχνικές υπηρεσίες του ομίλου, με την λειτουργία πλήρως εξοπλισμένου συνεργείου επισκευής κάθε τύπου οχήματος, αποθήκης ανταλλακτικών και χώρους αρχείων. Το κτίριο θα είναι σε πλήρη λειτουργία περί τα τέλη Απριλίου 2011, ολοκληρώνοντας μία σημαντικότατη επένδυση ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ. 

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και θα εγκαινιαστεί με την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης Συνεργατών Κρήτης στις αρχές του Απριλίου, το κτίριο 2.500 τ.μ. στο Ηράκλειο της Κρήτης που στεγάζει την Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, αίθουσες εκδηλώσεων με χωρητικότητα άνω των 200 ατόμων, 2 αυτοτελή διαμερίσματα, πλήρως εξοπλισμένο συνεργείο επισκευής
οχημάτων και αποθήκη ανταλλακτικών. Η συνολική επένδυση έφτασε τα 4 εκατομμύρια ευρώ. Το συνολικό ύψος επένδυσης για τα δύο αυτά κτίρια ξεπέρασε τα 10,5 εκατομμύρια ευρώ και οι προσφερόμενες νέες θέσεις εργασίας στο αρχικό στάδιο υπολογίζονται σε 50.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα εναρμόνισης με το νέο εποπτικό πλαίσιο σύμφωνα με την Φερεγγυότητα ΙΙ, πάντα σε συνεργασία με την Ernst&Young. Υπενθυμίζεται ότι η Ιντερασαλόνικα Γενικών Ασφαλίσεων ήταν μία από τις λίγες Ελληνικές Ασφαλιστικές Εταιρίες που συμμετείχαν στην άσκηση ποσοτικών επιπτώσεων Q.I.S. 5 της νέας Οδηγίας, σύμφωνα με την οποία εμφανίζει από τώρα υπερκάλυψη των νέων ιδιαίτερα αυξημένων κεφαλαιακών απαιτήσεων.

Το Σάββατο 12/3/2011 ξεκινάει ο ετήσιος κύκλος Συνεδρίων Συνεργατών, που περιλαμβάνει εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη, στην Φλώρινα, στα Τρίκαλα, στην Κόρινθο, στην Αθήνα, στην Καβάλα και στο Ηράκλειο. Στις εκδηλώσεις αυτές οι Συνεργάτες του Ομίλου θα ενημερωθούν από την Διοίκηση για τα πεπραγμένα του 2010, τους στόχους του 2011 και θα ολοκληρωθούν με βραβεύσεις επιλεγμένων Συνεργατών για την μακροχρόνια προσφορά τους στον όμιλο.