Αμερικανικές ασφαλιστικές στις πιο επικερδείς εταιρείες/εργαζόμενο

Ανάμεσα σε ομίλους-κολοσσούς, μεταξύ άλλων Apple, Facebook, Blackstone Group και Visa, “φιγουράρουν” τα ονόματα δύο αμερικανικών ασφαλιστικών εταιρειών ως δύο από τις πιο επικερδείς εταιρείες/ εργαζόμενο.

Πρόκειται για την FM Global και την Massachusetts Mutual Life Insurance. Η πρώτη με 5.591 υπαλλήλους, έχει κέρδος $443,391/εργαζόμενο και η δεύτερη με σχεδόν 10.000 υπαλλήλους έχει κέρδος $373,989/εργαζόμενο σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το Visual Capitalist με βάση τη λίστα Fortune 500.

Το Fortune 500 αποτελεί μια ελίτ λέσχη με τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες, οι οποίες απεκόμισαν κέρδη πάνω από 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2019.

Όταν λαμβάνονται υπόψη όλες οι εταιρείες του Fortune 500, οι αριθμοί που αφορούν τον κάθε κλάδο αποκαλύπτουν ενδιαφέρουσες τάσεις.

Ο κλάδος των χρηματοοικονομικών φέρει το μεγαλύτερο κέρδος ανά εργαζόμενο στα 116K $, ενώ τα Food and Drug Stores βλέπουν 17 φορές μικρότερο κέρδος στα 6,7K $ ανά εργαζόμενο. Στην πραγματικότητα, οκτώ από τις 20 πιο κερδοφόρες εταιρείες βρίσκονται στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*