Πυροδοτούν φωτιές σε ασφαλιστικές εκεί που δεν υπάρχουν

Δεν είναι ένας και δύο που λένε ότι η πανδημία που σαρώνει την υφήλιο από άκρη άκρη και έχει γίνει ανεξέλεγκτη είναι δημιούργημα εργαστηρίων.  Αυτό το ακούγαμε και την περασμένη άνοιξη. Κάποιοι άλλοι προσθέτουν τώρα ότι οφέλη από την πανδημία θα έχουν οι ασφαλιστικές και οι φαρμακευτικές.

Για τις φαρμακευτικές δεν χρειάζονται επεξηγήσεις. Για τις ασφαλιστικές όσοι θέλουν να λένε ότι γνωρίζουν, υποστηρίζουν ότι αυτές δεν θα πληρώσουν εγγυήσεις, δεν θα πληρώσουν συντάξεις, δεν θα έχουν να πληρώσουν καλύψεις σοβαρών περιστατικών που συμβαίνουν σε μεγάλες ηλικίες. Διατείνοται ότι το δημογραφικό και το συνταξιοδοτικό για ένα μεγάλο διάστημα από εδώ και πέρα δεν θα τους απασχολεί. Διάφορα θα ακούσουμε από αυτή την στήλη.

Υπάρχει αντίλογος σε αυτό, στο ότι δηλαδή οι ασφαλιστικές θα είναι ωφελημένες από την πανδημία λόγω του ότι χιλιάδες υπερήλικες έφυγαν από την ζωή με αφορμή την πανδημία;

Υπάρχει αντίλογος. Πάμε λοιπόν να τον ακούσουμε. Ποιος δεν έχει ακούσει για το μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό, στην εστίαση, στις αεροπορικές. Ποιοι είναι αυτοί που αποζημιώνουν όσους ήταν ασφαλισμένοι για τις ζημιές αυτές και άμεσα; Απάντηση, οι ασφαλιστικές Περιουσίας & Ατυχημάτων. Ποιοι είναι αυτοί που δεν μπορούν να πάρουν νέες δουλειές λόγω των πρωτοκόλλων που στην Ελλάδα έγιναν στο πόδι; Οι ασφαλιστικές Περιουσίας & Ατυχημάτων. Οχι μόνο αποζημιώνουν οι ασφαλιστικές λοιπόν, αλλά δεν έχουν και νέα έσοδα.

Και η κατάσταση χειροτερεύει, μαθαίνει η στήλη του Ανασφάλιστου: οι επιχειρηματίες στην εστίαση διαμαρτύρονται για δηλώσεις Τσιόδρα-Χαρδαλιά. Η “BARECA”, κατά το Δελτίο Τύπου που διοχέτευσε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης γράφει “…εμμέσως πλην σαφώς στοχοποιεί τις επισκέψεις σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ ως επικίνδυνες για τη μετάδοση του κορονοϊού, αναφέροντας δημόσια ότι “έχει να επισκεφθεί καφέ ή εστιατόριο από τον περασμένο Φεβρουάριο”. Σε ανάλογο πνεύμα και η αναφορά του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκου Χαρδαλιά ο οποίος βάζει στο ίδιο “τσουβάλι” ευσυνείδητους και ασυνείδητους επαγγελματίες με τους τελευταίους να συνιστούν μια απειροελάχιστη μειοψηφία”.

Πώς μπορεί λοιπόν ο επιχειρηματίας απέναντι σε ένα κατατρομοκρατημένο κοινό να πείσει ότι τηρεί στο ακέραιο τους κανόνες των μέτρων υγιεινής έχοντας επενδύσει σημαντικά κονδύλια για την προστασία των πελατών τους και ότι συμμορφώνεται πλήρως με τις υποδείξεις της Πολιτείας για την τήρηση των νέων ωραρίων και των κοινωνικών αποστάσεων.

Πώς μπορεί ο ασφαλιστής να πάρει δουλειές από την εστίαση, να προστατεύσει τον επιχειρηματία από απρόοπτα και να μπει νέο χρήμα στην αγορά; Οσο για τις ασφαλιστικές ζωής; αυτές λίγα συμβόλαια ζωής είχαν για ηλικίες πάνω από 70 και αυτά με ολίγες καλύψεις. Τα δε, ομόλογα καταστροφών ενεργοποιήθηκαν και αποζημιώσαν. Και όσοι γνωρίζουν καλά για αυτούς τους λόγους έγραψαν ζημιές.

Η στήλη του Ανασφάλιστου συμφωνεί με την Bareca που λέει ότι …”Κάθε γενικόλογο και ατεκμηρίωτο επιχείρημα όπως λέει και προς την αντίθετη κατεύθυνση πλήττει τόσο τον κλάδο όσο και τις χιλιάδες οικογένειες που ζουν από αυτόν”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*