Συμβουλές από την Interasco για ενέργεια και καλύτερη συγκέντρωση

Καθημερινά αντιμετωπίζουμε καταστάσεις που μπορούν να μας αγχώσουν και να μας κάνουν να χάσουμε την ενέργειά μας. Υπάρχουν όμως βότανα που μας βοηθούν να χαλαρώνουμε και να συγκεντρωνόμαστε με φυσικό τρόπο, αναφέρει η interasco

Όπως τονίζει:

Οι πολλαπλοί παράγοντες του στρες στην καθημερινότητά μας, απορροφούν την ενέργειά μας και μας εξουθενώνουν. Για να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας με φυσικό τρόπο, μπορούμε να επιλέξουμε βότανα τα οποία μας προσφέρει η φύση και τα οποία είναι ικανά να αναπληρώσουν τη χαμένη μας ενέργεια και να ενισχύσουν τη συγκέντρωσή μας. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά τα ευεργετικά βότανα.

Ξεκινάμε από το ginseng, ένα βότανο που είναι γνωστό ως ενισχυτικό όχι μόνο της ενέργειας αλλά και της διάθεσής μας, θα πρέπει ωστόσο να καταναλώνεται με προσοχή, καθώς αυξάνει τους καρδιακούς παλμούςκαι την αρτηριακή πίεση. Άλλο ωφέλιμο βότανο είναι το φασκόμηλο, το οποίο περιέχει καμφορά, λουρεολίνη, κουερσετίνη και απιγενίνη, συστατικά που μας κρατούν σε εγρήγορση, ενισχύουν τη μνήμη μας και βελτιώνουν ευρύτερα τη λειτουργία του εγκεφάλου. Μπορούμε να το καταναλώσουμε είτε ως ρόφημα αλλά και στα φαγητά μας.

Το γκουαρανά είναι ένα ακόμη βότανο που αποτελεί βασικό συστατικό των συμπληρωμάτων διατροφής και των ενεργειακών ποτών, γιατί περιέχει καφεΐνη και ταννίνες που μας γεμίζουν ενέργεια. Αυτά τα συστατικά κάνουν το γκουαρανά αγαπημένο συμπλήρωμα διατροφής των αθλητών και αξίζει να το εντάξουμε στη διατροφή μας.

Η μέντα είναι ένα κοινό μεν εξαιρετικά ευεργετικό δε βότανο, καθώς μειώνει την κούραση, μας κρατά σε εγρήγορση και βελτιώνει τη μνήμη μας, αλλά και την αναπνοή μας και μπορούμε να την καταναλώσουμε σαν ρόφημα. Το δεντρολίβανο αποτελεί ένα βότανο, του οποίου το αιθέριο έλαιο βοηθά την εγκεφαλική λειτουργία. Μάλιστα βάσει ερευνών το δεντρολίβανο χαρίζει ταχύτητα και ακρίβεια σκέψης.

Τέλος, ένα βότανο που μας γεμίζει με ενέργεια και αποτελεί εξαιρετικό ρόφημα όλες τις εποχές είναι και το τσάι. Περιέχει καφεΐνη και ειδικά το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες που ωφελούν πολλαπλά τον οργανισμό μας.

Εντάξτε κι εσείς τα παραπάνω ωφέλιμα βότανα στο διαιτολόγιό σας, για να ενισχύσετε τη συγκέντρωσή σας και να αναπληρώσετε τη χαμένη ενέργεια και επιλέξτε για την φροντίδα της υγείας σας το πλήρες πρόγραμμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης First Care της Interasco.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*