Διαγνωστικά κέντρα κατά ΕΟΠΥΥ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) διαμαρτύρεται ότι υπάρχει νέα καθυστέρηση στις πληρωμές από τον ΕΟΠΥΥ. Παράλληλα, προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι δεν λυθεί το πρόβλημα τα διαγνωστικά κέντρα δεν θα δέχονται παραπεμπτικά του οργανισμού.

Σε ανακοίνωση του ο ΠΑΣΙΔΙΚ επισημαίνει δηκτικά ότι “παρά την Κυβερνητική θέση ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η ρευστότητα των επιχειρήσεων, ο ΕΟΠΥΥ κάνει βήματα προς την αντίθετη κατεύθυνση, στραγγαλίζοντας οικονομικά τα διαγνωστικά κέντρα. Όπως πληροφορηθήκαμε (ανεπισήμως, γιατί ο Οργανισμός μάλλον βρίσκεται σε «διακοπές») δεν πρόκειται να γίνει έγκαιρα η πληρωμή των τρεχουσών υποχρεώσεων του και αυτό γιατί δεν υπήρξε μέριμνα ώστε οι υπηρεσίες να εργαστούν εντατικά τον Αύγουστο προκειμένου να αναπληρώσουν το (γνωστό και χρόνιο) πρόβλημα που δημιουργήθηκε με υπεργολάβο του Οργανισμού.

Ο σύνδεσμος αναφέρει ότι “ο ΕΟΠΥΥ προφανώς αποτελεί παραφωνία στον κρατικό προγραμματισμό και γι’ αυτό καλούμε τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια να παρέμβει άμεσα ώστε να λυθεί το θέμα, να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση και οι πληρωμές να εκτελεστούν κανονικά στο τέλος του μήνα. Ειδάλλως δηλώνουμε ότι θα αναγκαστούμε να λάβουμε μέτρα, λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων πέραν το νομίμου διαστήματος, αναστέλλοντας την αποδοχή των παραπεμπτικών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μέχρι ο Οργανισμός να τηρήσει το νόμο και τις υποχρεώσεις του”.

πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*